Breeo Foods sluit Ierse fabriek

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

CORK - Het Ierse Breeo Foods sluit zijn vleesverwerkende fabriek in Cork. Het gaat hierbij voornamelijk om de verwerking van varkensvlees.

DUBLIN - Het Ierse Breeo Foods sluit zijn vleesverwerkende fabriek in Cork. Het gaat hierbij voornamelijk om de verwerking van varkensvlees.


Geruchten over een op handen zijnde sluiting deden al de ronde sinds januari toen het bedrijf een 'herziening van de activiteiten' aankondigde. Een recente stakingsdreiging kon op het laatste moment nog worden afgewend.


De fabriek zal de komende maanden worden gesloten. Hierdoor komen 70 personeelsleden op straat, meldt Meatinfo. In de fabriek in Cork worden ham, spek en Engelse ‘puddings’ gemaakt.


Een hoge kostenbasis in een toenemende competitieve markt werden de faciliteit uiteindelijk fataal. Een noodzakelijke kapitaalinjectie in de huidige fabriek werd als financieel onhaalbaar beschouwd, waardoor sluiting niet meer kon worden voorkomen.


Breeo Foods is de divisie consumentenvoeding van de Ierse Reox Holding. Eerder dit jaar lijfde het bedrijf het Beverwijkse Prime Meat in.


Lees ook:

Noord-Ierse vleesfraude beboet (14 mei 2007)


Ierse fabriek Galtee Meats in problemen (29 maart 2007)


Prime Meat voor 10 miljoen naar Breeo Foods (7 februari 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Iers vlees 

Altijd op de hoogte blijven?