Nieuws
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman
Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.
FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de tweede consultatie van Good Meat afgerond. De Amerikaanse kweekvleesproducent vroeg zelf om deze beoordeling en FDA keek onder andere het productieproces. Dit betekent echter niet dat kweekvlees is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.
Gebroeders Fuite nieuwe overnamekandidaat Gosschalk
Veevoerfabrikant Gebroeders Fuite gaat waarschijnlijk Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. overnemen. Dat meldt Boerenbusiness op basis van verschillende bronnen en een brief van Gosschalk aan de leveranciers van de slachterij.
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar
Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.
Voorschot op energiesteun mkb’ers verlaagd
Vanaf vandaag kunnen mkb-ondernemers met een groot energieverbruik de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten) aanvragen. Het voorschot ligt lager dan verwacht. Vanwege de dalende energieprijzen verlaagt de overheid het percentage van de verleende subsidie van 50 naar 35 procent.
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'
Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.
Food Technology 2023 voor de vleesbranche
Op Food Technology komen de werelden van food, beverage en technologie samen. Dit event op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch biedt naast een uitgebreide beursvloer een vol programma met seminars en lezingen. Ook voor de vleesbranche is Food Technology interessant.
Vlees in de media | Week 11-2023
De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Kogelbiefstuk in de spotlights bij viering St Patrick’s Day
Bij de St Patrick’s Day-viering van Bord Bia, Irish Food Board, stond de Ierse kogelbiefstuk in de spotlights. De Ierse voedingsmiddelenorganisatie vroeg topchef Wilco Berends drie bereidingen van de grasgevoerde kogelbiefstuk te presenteren.
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen
Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder