Nieuws
Plus introduceert nieuw vers vleesmerk
PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."
Lancering platform Werken in de Slagerij
Vandaag, op 12 april 2021, start De Week van de Slager met de lancering van Werken in de Slagerij. Dit platform toont carrièrekansen in de slagersbranche. Door middel van een online campagne, met slagers in de hoofdrol, maken jongeren en werkzoekenden kennis met de veelzijdigheid van het slagersvak.
Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes
Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.
Schouten Europe lanceert plantaardig alternief voor kip en rund
Schouten Europe B.V. brengt plantaardige kip- en rundstukjes op de markt. Hiermee wil het Nederlandse familiebedrijf bijdragen aan de wereldwijde eiwittransitie.
Negen deelnemers Ondernemersacademie Food sluiten traject af
Op 24 maart rondden 9 deelnemers van de Ondernemersacademie Food hun traject af. "Het was een zeer geslaagd traject waarin het, ondanks de beperkingen van de coronacrisis, is gelukt om het programma door te laten gaan", zegt programmamanager Astrid van Hest. In juni start een nieuwe groep.
Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend
Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.
Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu
Gelijke gezondheidskansen voor iedereen kost 50 keer zoveel budget als nu. Dat adviseert de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving (RVS) aan de komende kabinetten, in wat een radicale breuk mag heten met het huidige volksgezondheidsbeleid.
‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’
De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.
Wakker Dier signaleert veel vleesaanbiedingen bij supermarkt voor Pasen
Volgens Wakker Dier hadden supermarkten dit jaar met Pasen een recordaantal vleesaanbiedingen in de folder. Dit blijkt uit een monitor die de dierenwelzijnsorganisatie uitvoerde op de folders van de elf grootste supermarkten.
Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion
Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!
Lees meer