Slagerij Dungelmann in Den Haag preventief gesloten

Dungelman

Slagerij Dungelmann in Den Haag heeft in overleg met GGD Haaglanden de deuren van de slagerij voor een week gesloten, nadat uit recentelijk contactonderzoek is gebleken dat een medewerker hoogstwaarschijnlijk contact heeft gehad met iemand die besmet is met het coronavirus.

De slagerij meldt dit op Facebook. ‘Omdat uw en onze gezondheid boven alles gaat, zijn wij puur uit preventie deze week helaas gesloten. Dinsdag 1 september gaan wij weer open en hopen we iedereen weer te mogen begroeten. Excuus voor het ongemak en dank voor uw begrip’, zo schrijft het slagerijteam. Het is niet duidelijk of het betreffende personeelslid op corona is getest.

Testen van personeel

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, waarbij de Koninklijke Nederlandse Slager is aangesloten, willen dat een werknemer die met een coronapatiënt in contact is geweest direct wordt getest, zo meldt de KNS op haar website. Op deze manier moet worden voorkomen dat werknemers lang in thuisquarantaine zitten in afwachting van het testresultaat. De KNS onderstreept dit standpunt en heeft dit ook kenbaar gemaakt bij MKB-Nederland. Uitzonderlijke tijden vragen om andere regels waarbij goed werkgeverschap, overleg en onderling begrip belangrijke voorwaarden zijn.

Diverse organisaties in de detailhandel, waaronder de KNS, zijn bang dat werkgevers het moeilijk krijgen door de verplichte quarantaine, omdat het aantal werknemers dat moet thuisblijven zo flink kan oplopen. Daarnaast als een medewerker inderdaad ziek is, kunnen er veel collega's uit een bron- en contactonderzoek komen. Nu het aantal besmettingen oploopt, wordt die kans groter. Dit zorgt voor een druk op de personeelsplanning en op de loonkosten. Op dit moment is het zo dat medewerkers in thuisquarantaine, in afwachting van het testresultaat, het loon door betaald krijgen.

 
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Het zal niemand zijn ontgaan. Veel slagers worstelen met de hoge energieprijzen. Er zijn slagers bij wie de energierekening vijf keer hoger is dan voorheen en meer dan de helft van de slagers teert op het eigen vermogen, bleek uit een peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers.