Artikelen
Liquiditeitsvoordeel
Om investeringen aan te jagen heeft het kabinet besloten om voor het belastingjaar 2023 een aantal maatregelen voor het MKB in te voeren. Eén van de maatregelen is het willekeurig afschrijven op aangewezen bedrijfsmiddelen.
Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden
Een recente uitspraak van de Hoge Raad biedt werkgevers meer ruimte voor een eenzijdige collectieve wijziging van de arbeidsvoorwaarden.
Proefles van Joël Broekaert
Waarom smaakt sommige ham naar meloen, terwijl er geen meloen in de buurt is geweest? Culinair journalist Joël Broekaert weet alles over smaak en proeven. Vleesmagazine sprak met hem af bij Slagerij de Wit in Amsterdam, voor een professionele proefles.
Het moderne ambacht van Nico Sluis Vleeswaren
Voor Nico Sluis Vleeswaren zijn kwalitatieve, ambachtelijke vleeswaren al decennialang heel normaal. Wat het bedrijf in Maarssen dezer dagen echt uniek maakt, is het vermogen om groot- én kleinschalig te produceren. “Wij kunnen nog echt iets bijzonders maken.”
‘Blij dat ik geen meubel-maker ben geworden’
Chris Caspers (18) twijfelde op de middelbare school tussen meubelmaker of slager worden. Het werd het laatste en daar kreeg hij geen spijt van. Hij rondde vorig jaar de SVO-opleiding Productiemedewerker slagerij af én won goud met zijn tuttifrutti rollade tijdens de Slavakto.
Droge worst (met berenburg)
Het is een bekend gegeven dat in het noorden van ons land – en dan met name in Groningen en Drenthe – veel droge worst gegeten wordt. Het veelvuldige gebruik van kruidnagel geeft deze worst z’n karakteristieke smaak maar ook de iets donkere kleur.
Eten wat de aarde schaft
Over aansluiting op de actualiteit heeft Imke de Boer met ‘Past het dier nog op ons bord?’ niet te klagen. De stikstofcrisis en de voorgestelde oplossingen houden de gemoederen volop bezig. En laat dit nu een vitaal onderdeel zijn van dit boek.
9 tips om je online zichtbaarheid te vergroten
Als foodverkoper wil je dat je vitrine er ‘gelikt’ uitziet. Maar hoe zit het met de online zichtbaarheid van je zaak? Een goed werkende website en het optimaal inrichten van een Google Bedrijfsprofiel helpt. Webdesigner John-Pierre Cornelissen geeft tips.
Het bijzondere vlees van varkenshouder Jaap Frerichs
Noem hem geen biologische varkenshouder. “Want dat ben ik niet”, zegt boer Jaap Frerichs resoluut. Frerichs houdt varkens op zijn eigen wijze. Dat houdt in: op een zo goed en gezond mogelijke manier met je dieren omgaan. Want alleen zo krijg je het beste stuk vlees, is zijn heilige overtuiging.
Smaakmakers in de worstmakerij
De meeste producten die we maken in de worstmakerij brengen we eerst op smaak met zout, peper, foelie en nootmuskaat. Dan zijn we al een heel eind. Door het gebruik van deze ‘basiskruiden’ zijn ze eigenlijk toegankelijk voor iedereen. Om meer of andere smaken te geven aan je worst of vleeswaren kun je verschillende dingen doen.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder