Bijna driekwart sector tegen opstappen Ramekers

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DOETINCHEM – Bijna driekwart van de vleessector vindt het vertrek van Jos Ramekers als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren een slechte zaak.

DOETINCHEM – Bijna driekwart van de vleessector vindt het vertrek van Jos Ramekers als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren een slechte zaak.


Dat blijkt uit een poll op Meatandmeal.nl. De stelling luidde: ‘Het is een goede zaak dat Jos Ramekers opstapt’.

In totaal 71 procent van de stemmers was het daar absoluut niet mee eens. 41 procent stemde voor: ‘Goed voor wie? Voor Vion en LTO zeker? Die kunnen nu hun eigen marionet laten benoemen’.

Nog eens dertig procent zegt: ‘Geen goede zaak. Het kan toch niet zo zijn dat iemand zich laat afzetten omdat twee partijen anders denken over zaken dan hij?'


29 procent van de stemmers ziet het vertrek van Ramekers wel zitten. Deels (10 procent) omdat hij toch niet zo'n goede voorzitter zou zijn, deels omdat men vindt dat je met zulke verstoorde verhoudingen niet meer verder kunt en het tijd is voor nieuw elan. 

Stelling: 'Het is een goede zaak dat Jos Ramekers opstapt'



Lees meer over de uitslag van deze stelling, met reacties in het nieuwe nummer (april 2008) van Meat & Meal.

Lees ook:

Jos Ramekers stapt op (5 maart 2008)

Jos Ramekers: 'opstappen komt ongelegen' (6 maart 2008)

NVV boos over vertrek Jos Ramekers (6 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Jos Ramekers

We hebben weer een nieuwe stelling!

'Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.' Stem hier

Altijd op de hoogte blijven?