ECS gaat keuringen vakwedstrijden KNS volledig uitvoeren

Winnaar-Grote-Grillworsttest-2020-1

De vakwedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vinden ook in 2021 weer plaats. Dit jaar gaat de samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) een stap verder. Het ECS voor het eerst de keuring volledig uit onder auspiciën van de KNS.

Het meedoen aan de vakwedstrijden, zoals de Grote Grillworsttest, Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland, en zeker het winnen hiervan levert volgens de KNS veel voordeel op. ‘Je weet niet alleen of je product perfect is maar het laten zien dat je meedoet aan een wedstrijd aan je klanten geeft ook meer bekendheid aan het vakmanschap’, aldus de organisatie.

Samenwerking met ECS

In 2021 gaat de samenwerking met het Expertise Centrum voor het Slagersambacht (ECS) een stap verder. Voorgaande jaren werden keurmeesters van het ECS al ingezet naast de winnaar van het jaar ervoor en een branche erkende meesterslager. Dit jaar voert het ECS voor het eerst de keuring volledig uit onder auspiciën van de KNS. Door de keuring van de drie vakwedstrijden onder te brengen bij het ECS wordt bijgedragen aan de doelstelling van het ECS, namelijk het borgen van specifieke kennis en kunde van het slagersambacht. Met de lange historie van vakwedstrijden in onze branche is het zaak om ook dit onderdeel van ons vak te borgen.

Door de samenwerking komt er een wijziging voor het aanleveren van de producten. De producten voor de keuringen worden ingeleverd bij SVO te Houten, waar ook tevens de keuringen plaatsvinden. De producten kunnen zowel wel post als fysiek ingeleverd worden.

Planning

De planning ziet er als volgt uit: Op 5 maart wordt de keuring voor de Grote Grillworsttest gehouden. Op 2 juni de keuring voor de Spareribs Trophy en op 8 september de keuring Lekkerste Bal Gehakt van Nederland.

Voor meer informatie over het inleveren, spelregels en aanmelden voor de eerste wedstrijd dit jaar, de Grote Grillworsttest, klik hier.

 
Lees ook
Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

Gouden Slagersring krijgt nieuw logo

De Gouden Slagersring keert weer terug in 2022. Reden voor de wedstrijdorganisatie om het logo van deze vakwedstrijd te updaten. “Met trots presenteren we het nieuwe beeldmerk van deze innovatie-wedstrijd”, staat er te lezen op de website van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 8 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft toch een onderhandelingsresultaat bereikt met vakbond FNV over een nieuwe tweejarige cao voor het slagersbedrijf. Wat hebben de partijen afgesproken?