Respect voor Dieren houdt vega-actie

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

AMSTERDAM – Klanten van een ecologische slagerij en supermarkt Dirk van den Broek kregen zaterdag voor de ingang informatie over de keerzijde van het eten van vlees.

AMSTERDAM – Klanten van een ecologische slagerij en supermarkt Dirk van den Broek kregen zaterdag voor de ingang informatie over de keerzijde van het eten van vlees.


De actiegroep Respect voor Dieren wil dat mensen minder of geen vlees, zuivel en eieren eten. De actie begon bij een ecologische slagerij in de Jordaan. Voor de ingang werd veganistische taart uitgedeeld.


De actiegroep noemt het typerend dat critici van de vleesverwerkende industrie als gevaar worden bestempeld. 'Op die manier gaat de aandacht uit naar de activisten, in plaats van de dieren of mensen waar zij voor opkomen. De media doen hier graag aan mee', meldt de actiegroep.


Boodschap van de actiegroep was dat voor biologisch vlees dieren ook opgesloten, vetgemest en afgemaakt worden. Weinig klanten hadden hier oor voor.


Een vegetariër zei het eten van biologisch vlees als stap in de goede richting te beschouwen, maar Respect voor Dieren ziet dit als vluchtgedrag: 'Alsof je de moord op een dier met duurdere biefstukken kan rechtvaardigen.'


Na een uur moesten de actievoerders van een politieagent vertrekken. De actie werd toen voortgezet in de Pijp, bij de ingang van Dirk van den Broek.


'Hier was de sfeer wat gemoedelijker', aldus Respect voor Dieren. 'Mensen waren geïnteresseerd in veganistische recepten en veel mensen beloofden een of meerdere keren per week veganistisch te gaan koken. Een vegetariër schrok van het feit dat ook voor melk en eieren dieren worden vermoord.'


(foto: Respect voor Dieren)

Wat vindt u?

Dierenwelzijn is hot. Danish Crown stuurt slachters zelfs op dierenwelzijnscursus. Vindt u dit een goede zaak? Doe mee aan de stelling!

Lees ook:

'Pak radicale dierenactivisten hard aan' (20 maart 2007)


Miss Piggy’s: 'Stop fout vlees' (+ foto's) (14 februari 2007)


Dierenactiviste vrij voor brand in vleesbedrijf (28 november 2006)


Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!



Altijd op de hoogte blijven?