Dirk en DekaMarkt halen filet americain uit de schappen

Dirk en DekaMarkt halen per direct hun filet américain uit de schappen.

Bij Dirk gaat de recall om Pure Ambacht Filet Americain Sweet Onion 150 gram met EAN-code: 2373409 en bij DekaMarkt om Proef het verschil Filet Americain Sweet 150 gram met EAN-code: 2373397. Beide producten hebben een houdbaarheidsdatum tot 13-11-2019.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Na controle is gebleken dat in deze producten de listeriabacterie is aangetroffen. Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar Dirk- en DekaMarkt-winkels.

Het eten van een product met de listeria bacterie kan, indien niet door en door gegaard, milde griepachtige verschijnselen tot gevolg hebben binnen één tot 90 dagen. Het kan leiden tot een gevaarlijke infectie bij heel jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand. Bij zwangere vrouwen kan een besmetting met listeria leiden tot het overlijden van het ongeboren kind.

[intermezzo: 1]

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.

Geen nitrietzout meer in filet americain

Geen nitrietzout meer in filet americain

Filet americain mag geen nitrietzout meer bevatten. Dat komt door het oordeel van de rechtbank dat verschillende vleeswaren niet langer als vleesproduct maar als vleesbereiding worden aangemerkt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website.

‘Met nieuwe hygiënecode nóg verder professionaliseren’

‘Met nieuwe hygiënecode nóg verder professionaliseren’

Het assortiment van de slagers is de laatste jaren flink uitgebreid. Ook is er meer aandacht voor de verwerking van wild en keukenprocessen, zoals sous-vide bereiding. Daar speelt de nieuwe hygiënecode voor het poeliers- en slagersbedrijf, die begin volgend jaar wordt gelanceerd, op in. De nieuwe hygiënecode vormt volgens Jacques Rijk van de KNS een...