Lekkerste bal gehakt bij slager Van den Berg

13 augustus 2012 Edwin Rensen

AMSTERDAM - Gildeslager Van den Berg uit Elst heeft de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Oud-voetbalprof John de Wolf heeft de bokaal uitgereikt in de Borchlandhal.

AMSTERDAM - Gildeslager Van den Berg uit Elst heeft de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. Oud-voetbalprof John de Wolf heeft de bokaal uitgereikt in de Borchlandhal.

Gildeslager Marinus Van den Berg scoorde het hoogste bij de jury omdat zijn gehaktbal op alle fronten goed was. De jury lette o.a. op geur en kleur, structuur, grondstoffen, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een bacteriologische keuring, uitgevoerd door KBBL. Door de producten te testen op de hoeveelheid aanwezige bacteriën is duidelijk geworden dat de lekkerste gehaktbal ook een veilige en gezonde gehaktbal is.

De jury, bestaande uit voorzitter en chef-kok Ton Boer, ervaringsdeskundige slager Jan van der Hek en Klaas-Theo Smit, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van 2010, zei over de winnende gehaktbal: 'Deze gehaktbal is sappig, een beetje rul en heeft een lekkere geur. Een heerlijke bal met een eerlijke vleessmaak. Dit proeft als een ambachtelijke bal gehakt van de slager. Deze bal is met de trots de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2011!'

John de Wolf: 'Ik ben zelf een enorme liefhebber van een lekkere bal gehakt. Het is topsport wat de slagers presteren in deze wedstrijd en ik kan niet wachten om de winnende gehaktbal te proeven.'

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en de volgende slagers waren tot het laatst in de race: 

Keurslager Roelof en Esther Ende, Den Haag
Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen
Slagerij Henco, Leiden
Gildeslager Van den Berg, Elst
Keurslager Mourik & Zonen Keurslager, Krimpen aan den IJssel

De prijsuitreiking was onderdeel van de prijsuitreiking van de Nationale Slagersvakwedstrijden. Zie elders op deze site.

Later meer. Een verslag van de uitreiking in Vleesmagazine van november.

Altijd op de hoogte blijven?