Van Strien draait opnieuw Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij-Van-Strien-winnaar-Lekkerste-Bal-Gehakt-2020-50

De Lekkerste Bal Gehakt 2020 is gewonnen door Keurslager van Strien uit ’s-Gravenmoer. Het is de derde keer dat Van Strien deze vakwedstrijd wint, een unicum in deze strijd.

Slager Marco van Strien won woensdag 30 september de eerste prijs in de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt 2020, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Het is voor de derde keer dat deze Keurslager de  vakwedstrijd wint.

Marco van Strien is uitgelaten: 'Wat geweldig dit! Voor de derde keer winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. Wij zijn supertrots dat we ons weer de winnaar mogen noemen van deze vakwedstrijd en heel blij dat de jury ons product al meerdere jaren waardeert.'

Klassieker in de Hollandse keuken

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Bijna 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij De Groene Weg uit Deventer.

De jury: mooie ambachtelijke bal

De jury schrijft over de winnende gehaktbal van Keurslager van Strien: 'Dit is een mooie ambachtelijke bal. Een bal zoals die hoort te zijn: mooie vorm, heerlijke geur en met een fantastische smaak. Een echte topper!'

Tijdens de keuring zijn alle gehakballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

De vakkundige jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 Jean-Pierre Jongmans, Hans de Goeij en Marloes Hartskamp, beiden als keurmeester vanuit Stichting Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Online uitreiking

De prijsuitreiking vond vanwege aangescherpte corona-maatregelen online plaats. De winnaar kreeg tijdens de online uitreiking bezoek van directeur Marian Lemsom die de prijs live uitreikte. 

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Smit te Ternaard
  • Keurslager de Jong te Gilze
  • Slagerij & Traiteur Beerens te Best
  • Keurslager van Hest te Goirle
  • Slagerij Stefan Haak te Capelle aan den IJssel
  • Keurslager Tim Janssen te Groesbeek
  • Keurslager Frank en Marleen van der Zande te Halsteren

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Over Keurslagerij Marco van Strien

Marco en zijn vrouw Ine van Strien openden op zeer jonge leeftijd (22 en 21) hun eigen Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Zij hebben een dorpsslagerij met een groot assortiment en zeer veel zelfgemaakte producten. Inmiddels werken er 28 mensen in de slagerij, die allemaal intern een opleiding krijgen. Marco heeft deze vakwedstrijd gewonnen, in 2014, 2018 en nu ook in 2020. In 2013 en 2017 heeft hij de tweede plaats behaald.

 
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...