Keurslager Leo Jansen: u vraagt, wij snijden

13 augustus 2012 Henk Stam

EMMEN - De slagerij van Keurslager Leo Jansen in de Weiert in Emmen wordt volledig verbouwd. De nieuwe winkel krijgt een u-vormige inrichting rond een enorme natuurstenen toonbank. 'De klant ziet daardoor nog beter welke producten er zijn en kan zo eenvoudig zijn keuze maken,' zegt Leo Jansen over dit nieuwe concept.

EMMEN - De slagerij van Keurslager Leo Jansen in de Weiert in Emmen wordt volledig verbouwd. De nieuwe winkel krijgt een u-vormige inrichting rond een enorme natuurstenen toonbank. 'De klant ziet daardoor nog beter welke producten er zijn en kan zo eenvoudig zijn keuze maken,' zegt Leo Jansen over dit nieuwe concept.

Jansen gaat in de nieuwe opzet veel vleessoorten vers voor de klant afsnijden. Het is dus weer mogelijk om twee kleine en twee grote biefstukken, entrecotes of hamlapjes te bestellen, onder het motto: u vraagt, wij snijden. Daarnaast wordt het aantal producten opnieuw uitgebreid. Omdat de winkel volledig open is, is er voor de klant altijd wat te zien. 'Vergelijk het met een open keuken,' zegt Leo Jansen. 'We gaan zeer zorgvuldig met onze producten om en dat willen we graag laten zien. Dat is ook het grote verschil tussen vlees van de ambachtelijke slager en vlees uit de supermarkt. Bij ons weet je zeker dat het vers is, dat de kwaliteit in orde is en we hebben verstand van vlees en vleesproducten. Dat willen we ook in onze winkel tot uitdrukking brengen.'

Lekker eten moet gezond zijn. Ook daarin wordt in de nieuwe winkel een volgende stap gezet. Op het gebied van rundvlees wordt er nog meer gedaan met het natuurlijke vlees van Donald Russell. Voor het varkensvlees is Milieu Keur de nieuwe trend. 'Dat vlees is malser en sappiger, terwijl het toch voor een aantrekkelijke prijs kan worden aangeboden,' zegt Leo Jansen. Ook het aantal kant-en-klaar maaltijden wordt uitgebreid, onder andere met een reeks glutenvrije producten. 

 

De openingshandeling wordt verricht door de heer G. van Woudenbergh, voormalig directeur Vereniging van Keurslagers, en door de huidige directeur Ruud Bakker. Om het ambachtelijke karakter van de nieuwe winkel te benadrukken, worden de sprekers met paard en wagen door Emmen rondgereden. De feestelijke opening vindt plaats op maandag 6 oktober om 19.00 uur in de Dalipassage in het winkelcentrum de Weiert in Emmen.

 

Altijd op de hoogte blijven?