Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

Keurslager banner_NB 19-5-2022

BEDRIJFSINFORMATIE | De Vereniging van Keurslagers is dé slagersformule van Nederland. De winkelformule voor zelfstandige slagers die onder het unieke A-merk Keurslager als sterk collectief naar buiten toe treden. Slagers die beschikken over een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ambacht, persoonlijke aandacht en kwaliteit.

Activiteiten en pijlers van de Vereniging van Keurslagers

 • Zelfstandig ondernemen onder een A-merk
  De winkelformule voor zelfstandige slagers die samen invulling geven aan het unieke A-merk Keurslager.
 • Actief verenigingsleven
  Keurslagers kiezen voor collectieve slagkracht en voelen zich comfortabel bij een actief verenigingsleven. Keurslagers verbinden zich aan de kennis en ervaring die binnen de Vereniging aanwezig is. Men wil samenwerken, via (werk)groepen en regiobijeenkomsten kennis delen, elkaar versterken en men is bereid om zich aan elkaar te conformeren om kracht te geven aan het collectief.
 • Keurslager, niet zomaar een slager
  Een slager mag zich niet zomaar Keurslager noemen. Keurslagers voldoen aan formulerichtlijnen op het gebied van hygiëne, kwaliteit, onderscheidend vermogen en voedselveiligheid. Waarborging vindt plaats middels periodieke keuringen.
 • Kwaliteit staat voorop
  Keurslagers zijn zelfstandige slagers met een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ondernemerschap, persoonlijke aandacht en kwaliteit. Door middel van (product)keuringen behouden we de kwaliteit waar we als merk voor staan en leggen we de lat steeds hoger.
 • Persoonlijke winkelbegeleiding
  Keurslagers kiezen ervoor om elkaar als collectief uit te dagen en actief te werken aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Elke Keurslager wordt hierbij ondersteund door een persoonlijke bedrijfsadviseur die klaar staat en advies geeft. De Keurslager maakt gebruik van de kennis en knowhow die binnen de Vereniging beschikbaar zijn. Resultaatgericht wordt er gewerkt aan de realisatie van de lokale bedrijfsdoelstellingen.
 • Merk en marketing
  Keurslagers kiezen vanuit het eigen ondernemerschap voor collectieve slagkracht om de consument vertrouwen en het beste vlees en lekker eten aan te bieden, waardoor zij de weg naar de (web)winkel weten te vinden. De Vereniging zet hiervoor landelijke reclame, een breed pakket aan marketingtools en een marketingkalender afgestemd op diverse commerciële momenten en thema’s in. Keurslagers voeren gezamenlijk een aantal landelijke winkelacties en reclames met een door de leden vastgesteld prijsbeleid ter bevordering van de klantenstroom.
 • Lokale en digitale ondersteuning
  Een team van marketeers adviseert en ontzorgt in marketingcampagnes en (online) communicatie op maat.
 • Onze partners & supporters
  Keurslagers zijn bereid de handen ineen te slaan. Dat geldt ook voor de branche. De toeleveranciers zijn een belangrijke pijler van het succes. Ze zijn partner én supporter. Er wordt kennis gedeeld en samengewerkt om collectief voordeel te realiseren bij de inkopen doordat de Vereniging bereid is zich aan elkaar te verbinden.
 • Keurslager Academie
  Om jou en je team te begeleiden en actief te werken aan het eigen ondernemerschap zijn er diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, trainingen en intensieve 1-op-1 coaching beschikbaar.

Lees meer over onze unieke vereniging
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.