Inschrijving vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2022

Lekkerste Bal Gehakt 2022 logo KNS

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er aan. Op 8 september vindt de keuring plaats bij SVO Houten. Organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept leden op om zich in te schrijven voor deze wedstrijd.

De gehaktbal is een populair product in de slagerij. Daarom organiseert KNS ieder jaar de vakwedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt. Slagers die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie kunnen hun bal gehakt inzenden en deze wordt dan gekeurd door een vakjury.

Lekkerste Bal Gehakt

Bij de keuring let de jury op de smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt. De jury bestaat in 2022 uit de winnaar van vorig jaar Paul Brand van Keurslager Van Hest, branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht.

“Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap", zei de jury vorig jaar. Meer dan tachtig slagers deden in 2021 mee aan de Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brand van Keurslager Van Hest kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Hij maakte volgens de jury "vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank.”

Vakwedstrijden KNS

Deze vakwedstrijd is alleen voor leden van KNS. Op de website van de branche-organisatie staat alle informatie over deze vakwedstrijd en kunnen leden zich ook inschrijven.

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Slager Martijn Meijer. Slager William Hermanussen won de Spareribs Trophy 2022.

Bron: KNS

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Vlees in de media - week 33

Vlees in de media - week 33

71-jarige slager blikt terug, meer vraag naar lokale producten en een nieuwe halal slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”