Slager Martin Meijer wint Grote Grillworsttest 2022

Winnaar Grote Grillworsttest 2022

Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)

“Jaaaaa, eindelijk eerste”, schrijft Slager Martijn Meijer op zijn Facebookpagina na het winnen van de vakwedstrijd de Grote Grillworsttest 2022. De tweede plaats ging naar Slagerij de Bruin en de derde prijs naar Keurslager Rien en Irma Baas. Dat maakte de organisator Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) bekend op 2 februari.

Meer dan 80 slagers deden mee aan deze vakwedstrijd. De jury vond uiteindelijk de grillworst van Martin Meijer de beste. “Deze grillworst is een product met een echte ambachtelijke uitstraling. Een worst met een heerlijke bite, karakteristieke grillsmaak en mooie kleur. Een grillworst waar de klanten zeker voor terugkomen.”

Slagerij Martin Meijer

Slagerij Martin Meijer is een familiebedrijf waar alle worst- en vleeswaren uit de eigen worstmakerij komen. De slager scoorde al eerder hoog bij de Grote Grillworsttest. Hij stond al vijf keer eerder in de finale. In 2015 en 2017 belandde de slager op de derde plek en in 2019 op de tweede.

“Wat ben ik trots!”, reageert Martin Meijer op de winst. “Ik stond al vaker in de top 10 van deze vakwedstrijd en nu ben ik de winnaar. Een mooie prestatie, samen met mijn team. Een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product.”

Grote Grillworsttest

Begin januari keurde de vakjury onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht met zorg en aandacht alle ingezonden grillworsten. Hierbij werd gelet op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De jury bestond dit jaar uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, winnaar van de editie 2021 Keurslager Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma en Tijmen Smits.

Grillworst is een populair product in de slagerij. “Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap” , zei de jury over de keuring. “Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak.”

Finalisten

De prijsuitreiking vond dit jaar, door de coronamaatregelen, online plaats op 2 februari. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Grote Grillworsttest 2022 bekend gemaakt. Naast de winnaar Martin Meijer was er zilver voor Slagerij de Bruin uit Beusichem en de derde prijs naar Keurslager Rien en Irma Baas uit Leerdam.

De overige finalisten kregen een eervolle vermelding. Dit zijn:

KNS-vakwedstrijden

De Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseert. Later dit jaar vinden de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt plaats.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.