Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

lekkerste bal gehakt_winnaar Keurslager van Hest+Foto KNS

Foto: KNS

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Volgens de jury waren de winnende gehaktballen van Keurslager Van Hest "vaktechnisch een perfecte bal met een heerlijke smaak. Echt een eyecatcher in de toonbank. Complimenten!” Het was niet de eerste keer dat slager Paul Brands in de prijzen viel bij de Lekkerste Bal Gehakt. Hij won de vakwedstrijd ook in 2015, behaalde in 2018 de tweede plaats en in 2019 en 2020 in de top 10. 

“Wat ben ik trots!", reageert Paul Brands op de winst. "Wij staan vaker in de top 10 maar om jezelf weer winnaar te mogen noemen is echt gaaf. Samen met mijn team werken wij hard aan mooie, ambachtelijke producten. De complimenten van de jury zijn hier een bevestiging van.”

Keuring Lekkerste Bal Gehakt

Meer dan tachtig slagers deden mee aan deze vakwedstrijd. Alle inzendingen werden op 8 september gekeurd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakjury bestond dit jaar uit branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma. Zij beoordeelden alle gehaktballen op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

Op basis van deze keuring stelde de jury een top 10 samen. “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap", zegt de jury. "In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.” Op 29 september vond online de bekendmaking van de winnaar plaats.

Finalisten

De finalisten die buiten de top 3 vielen, kregen een eervolle vermelding. Dit zijn:

  • Slagerij Goossen uit Rijssen
  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam
  • Keurslager de Jong uit Gilze
  • Keurslager van der Zande uit Halsteren

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Keurslager Braamskamp. Keurslager Tim Janssen won de Spareribs Trophy

Lees ook
KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling van KNS. De branchevereniging roept de overheid op om met een oplossing te komen.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.