Vleesmagazine 3 | mei 2022

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 17 mei. Het thema is maaltijden & salades. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
|
In deze editie
- Redactioneel
ACTUEEL
- Uit de branche
- Tips & tricks voor maaltijden
‘Met alleen hutspot kom je niet meer weg’
DE SLAGERIJ
- Vleeschmeester Kijkduin
Kwaliteitsslager in mediterraan foodcourt - Slagers over
Maaltijden en salades - SVO
‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’
VAKTECHNIEK
- Saucijzen in drie smaken
‘Denk eens out of the box’ - Krakauer van Paul van Trigt
- Column Meneer Wateetons
Rotsalades
ONDERNEMEN
- Bedrijfsopvolging regelen
‘Stappenplan en deskundige hulp noodzakelijk’ - De nieuwe hygiënecode
Waar moet je op letten? - Het gebruik van claims uitgelegd
Consumentengedrag in kaart (deel 2) - Bedrijvengids
- Rondvraag: Maaltijden en salades
- Boeken
In deze editie
Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit
Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.
‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'
Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.
QSTA: platform voor versproducten
De bol.com worden van de foodbranche, dat heeft QSTA voor ogen. Met een fijnmazig distributiekanaal voor zowel producenten als afnemers, springt het bedrijf in een gat in de markt. QSTA is een platform voor zowel makers als afnemers van onderscheidende voedselproducten. Het bedrijf richt zich op retailers, versspecialisten en horeca.
Produceren volgens de nieuwe hygiënecode
Het maken van veilige maaltijden en salades begint bij hygiënisch werken. Andere gevaren en eisen volgens de nieuwe hygiënecode betreffen onder meer kruisbesmetting door allergenen en houdbaarheid. Waar moet je op letten?
Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’
Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.
Maaltijden van de slager
Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?
Meer contact
Persoonlijk contact, het lijkt soms een toverwoord als het gaat om marketing en zaken doen, maar ik denk dat we in deze tijd na corona allemaal merken hoe bijzonder het eigenlijk is.
Dertien essays over eten
“Er zijn in Nederland te weinig boeken over eten”, schrijft Bowi van Onna in de inleiding. Kookboeken zijn er genoeg, maar er zijn weinig boeken waarin literatuur en keuken “lekker met elkaar versmelten”. Dus liet hij dertien auteurs schrijven over hun passie voor eten en bundelde deze in het boek In de keuken.
Het oog wil ook wat
De slager is tegenwoordig bijna geen slager meer. Langzamerhand veroveren de maaltijden en de broodjes steeds meer ruimte in de toonbank, ten koste van de hamlappen en sukadelappen. Onze klant wil gemak en wie zijn wij om daar niet in mee te gaan?
Tips & tricks voor maaltijden
Maaltijden aanbieden kan big business zijn volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan, mits je het goed aanpakt. Dus (ook) voldoende groente, persoonlijk advies, misschien een bezorgservice én een poké bowl in je toonbank. “Met alleen een klassieke hutspot kom je niet meer weg.”