VWU VersGroep opgeheven

18 april 2013 Suzanne de Heer

VWU VersGroep, de inkoopvereniging van acht zelfstandige vers groothandels, heeft zichzelf per 1 januari 2013 opgeheven. De individuele leden verschillen te veel van inzicht over het te voeren toekomstbeleid.

De dienstverlening aan afnemers wordt individueel voortgezet, laat VWU weten in een persbericht. 'Het is niet mogelijk gebleken de ideeën van de leden van VWU VersGroep op één lijn te krijgen,' zegt Wim Haarsma namens het bestuur. 'De toekomstvisies lagen daarvoor te ver uiteen, variërend van meer samenwerking en verbreding tot juist meer zelfstandigheid van de individuele leden. De leden zijn van mening dat het tijd is geworden om onze afnemers op een andere manier te bedienen, waardoor de kwaliteit nog verder kan toenemen. In goed overleg hebben we daarom besloten de inkoopvereniging op te heffen.'

De private labels die onder de VWU VersGroep vielen, verdwijnen geleidelijk en zijn per 1 juli 2013 niet meer beschikbaar. Het betreft hier de labels Prominent, Select, FrisVers, Vers+, Le Moulin en Superieur alsmede het merk VWU VersGroep. Het complete assortiment van VWU VersGroep blijft beschikbaar; de kwaliteit die afnemers gewend zijn, blijft onverminderd hoog.

Het hoofdkantoor van VWU VersGroep in Putten sluit per 1 februari zijn deuren.

Altijd op de hoogte blijven?