Vijf versgroothandels bundelen krachten

18 april 2013 Suzanne de Heer

Vijf groothandels in vers, Bert de Joode Verswaren (Giessen), Haarsma Verswaren (Heerenveen), Lédo Verswaren (Middelburg), Van de Ven Verswaren (Echt) en Depuydt/Fermette (België) gaan intensief samenwerken onder één gezamenlijke naam.

Zij zullen hun krachten bundelen op het gebied van onder andere inkoop, verkoopconcepten en kennisdeling. Gezamenlijk hebben de bedrijven een landelijke dekking in Nederland en België.

De vijf bedrijven zetten de stap om vanuit een gelijkluidende visie op de toekomst gezamenlijk extra daadkracht te kunnen leveren. Door samen te werken kunnen zij de kwaliteit van zowel de producten als de dienstverlening aan hun klanten waarborgen en verder uitbouwen. De opheffing van VWU VersGroep heeft het besluit om intensief samen te gaan werken in een stroomversnelling gebracht. De naam van het nieuwe samenwerkingsverband wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor de klanten van de vijf bedrijven betekent de samenwerking dat zij onverminderd kunnen profiteren van de voordelen van de gezamenlijke inkoop en bovendien van een intensieve verkoopondersteuning. De merknamen die de VWU VersGroep voor de producten hanteerde verdwijnen geleidelijk, maar het complete assortiment dat de groep voerde blijft verkrijgbaar.  Actueel nieuws over de samenwerking zal worden vermeld op de websites van de bedrijven.

Altijd op de hoogte blijven?