Unilever splitst aandelen

Unilever splitst aandelenROTTERDAM - Levensmiddelenconcern Unilever gaat zijn gewone aandelen splitsen in de verhouding 3 voor 1. De Rotterdamse multinational wil verder zijn beursnoteringen in Frankfurt en Zürich opgeven, zo liet het bedrijf dinsdag weten.

Unilever wil met de aandelensplitsing de transparantie vergroten. 'De in Amsterdam genoteerde Unileveraandelen hebben nu eenzelfde waarde als die in Londen. Er hoeft nu niet meer gerekend te worden', liet een woordvoerder weten.

Het geplande vertrek van de beurzen van Frankfurt en Zürich is vooral ingegeven door de lage handelsvolumes. 'De kosten van de beursnoteringen in die steden wegen niet op tegen de opbrengsten. In Frankfurt is de handel in Unileveraandelen in een jaar ongeveer even groot als wat in Amsterdam op één dag wordt omgezet', aldus de woordvoerder. (ANP)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kassa-software; contract of maandelijks opzegbaar?

Kassa-software; contract of maandelijks opzegbaar?

Goede BackOffice software is betrouwbaar, toegankelijk, onafhankelijk en betaalbaar. Slagers zitten niet te wachten op langdurige contracten en beperking in keuzemogelijkheden. WeightManager is uniek door het koppelen van verschillende weegschaalmerken, boekhoudprogramma’s en webshops.

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Unilever Brazilië ontvangt miljardenclaim wegens belastingontwijking

Unilever Brazilië ontvangt miljardenclaim wegens belastingontwijking

Ruim €2 miljard; dat eist de Braziliaanse fiscus van Unilever, omdat het levensmiddelenconcern heeft geprobeerd belastingen te ontwijken.