Plukon Royale rondt overname Flandrex af

13 augustus 2012 Tom van der Meer

WEZEP - Plukon Royale heeft de overname van de Flandrex Groep afgerond. Dat betekent dat de pluimveeslachterijen Flandrex Nederland in Asten en Flandrex SA in het Belgische Moeskroen naar Plukon overgaan.

WEZEP - Plukon Royale heeft de overname van de Flandrex Groep afgerond. Dat betekent dat de pluimveeslachterijen Flandrex Nederland in Ommel en Flandrex SA in het Belgische Moeskroen naar Plukon overgaan.


Bijna twee maanden geleden maakte Plukon Royale bekend een letter of intent te hebben getekend met Cehave Landbouwbelang en het Belgische United Intertrust over de overname van de Flandrex Groep.


Met de overname wil het concern zijn positie op de Europese pluimveevleesmarkt verstevigen en verder uitbreiden.


Plukon Royale (met een omzet van zo’n 500 miljoen euro in 2007) slacht ruim 3 miljoen vleeskuikens per week. Het bedrijf heeft 9 vestigingen: 6 in Nederland, 2 in Duitsland en 1 in België. Er werken in totaal 2.400 medewerkers. Het is bekend van merknaam Friki.


Flandrex (met een omzet van zo’n 130 miljoen euro) bestaat uit twee pluimveeslachterijen waar wekelijks 1 miljoen vleeskuikens worden gerslacht en verwerkt. Hier werken in totaal 200 medewerkers. Flandrex is bekend van de Volwaard-kip. 


Lees ook:

Ton Waals (Flandrex): 'Blij met overname' (1 september 2008)

Plukon wil Flandrex inlijven (1 september 2008)

Supermarkten meest blij met Plukon (17 januari 2008)

Mogelijk acties bij Plukon (6 december 2007)

Fusie kippenslachterijen van de baan (25 december 2006)Flandrex neemt twee slachterijen onder de vleugels (26 september 2006)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Plukon

Alle berichten over Flandrex

Alle berichten over overnames

Altijd op de hoogte blijven?