Partyservice Pinckaers uit Eijsden is verkozen tot Worstmakerij-traiteur van 2017. Dit werd maandag bekend gemaakt tijdens de jaarbijeenkomst van het Worstmakersgilde in Hotel Vianen.
Het afgelopen jaar zijn alle Gildeslagers diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op onder meer geur, smaak en versheid. Ook zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Uit deze keuringen rolden zeven regiokampioenen.
- Regio Noord Nederland – Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen
- Regio Noord Holland – Slagerij Bakkertje uit Volendam
- Regio Zuid Holland – Slagerij Mourik uit Krimpen a/d IJssel
- Regio Gelderland – Slagerij Buurman Vleesch & Vis uit Twello
- Regio Brabant – Van Roessel Slagerij Traiteur uit Waalwijk
- Regio Midden Nederland – Slagerij van Es uit Utrecht
- Regio Limburg – Slagerij Erik Pinckaers uit Eijsden
Winnaar
Erik Pinckaers bleek de beste regiokampioen en werd daardoor verkozen als winnaar. ‘Hier had ik alleen maar van kunnen dromen’, vertelt een uitgelaten Erik Pinckaers. ‘Wij hebben echt een topjaar achter de rug. Eerder dit jaar hebben we onze winkel verbouwd en zijn we hofleverancier geworden. Nu we ook tot Worstmakerij-traiteur van het jaar zijn verkozen maakt dit wel een heel speciaal jaar voor ons.’
Pinckaers heeft ervaring met de titel Worstmakerij-traiteur van het jaar. In 2008 viel hem ook deze eer ten deel. ‘Wij hebben toen goed de publiciteit opgezocht en veel acties opgezet. De weken na het winnen van de titel was het heel druk in de winkel. Dit jaar gaan we dan ook zeker weer de pers opzoeken en de titel vieren met onze klanten.’
Diederik Spaan van Slagerij Ariesen.
Broers
In de regio Limburg waren zowel Erik als Jos Pinckaers in de race om regiokampioen te worden. Maar van rivaliteit was er geen sprake. ‘We hadden allebei zoiets van: we zien wel waar het schip strand. Jos zei voor de finaleavond nog wel tegen mij dat ik het ging worden.’ Dat heeft hij goed aangevoeld.
Hygiëneprijs
Slagerij Ariesen uit Veenendaal heeft de hygiëneprijs gewonnen. Zijn producten kwamen het beste uit de microbiologische keuring.
Meester Worstmakers
Tijdens de jaarbijeenkomst werden er vijftien geslaagden bekendgemaakt die vanaf nu de titel Meester Worstmaker mogen voeren. Edwin Wapenaar van Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen, kwam uit de bus als Best Geslaagde Meester Worstmaker. Hij behaalde een 7,8 voor ambachtelijke bereiding en een 9,3 voor vaktechniek.
Geslaagden Meester Worstmakers 2017
Edwin Wapenaar van Slagerij Wapenaar
- Stefan van Puijenbroek
- Jasper de Leeuw
- Mark Hermanns
- Ronald Ketting
- Johan Augustinus
- Mark van Bommel
- Roland Schneider
- Janneke Meijer
- Ben Visser
- Jacob Roodenburg
- William v.d. Weg
- Edwin Wapenaar
- Gijs Meenink
- Erwin Dollé
- Brian de Beer