Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vleesmagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Met vandaag de prijswinnaars.

Januari

Gildeslager De Waard in Yerseke heeft het Zeker Zeeuws Keurmerk gekregen. Zeker Zeeuws staat voor 100 procent regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren) van grondstoffen, be- en verwerking in de streek en maatschappelijk verantwoord (duurzaam) produceren (MVO). Met als doel promotie van Zeeuwse Producten.
Lees meer

Februari

Slager Dennis van Dun van Slagerij van Roessel behaalde de derde plaats in de internationale wedstrijd Confrérie des Chevaliers. Naast derde van Europa mag de Waalwijkse slager zich ook Nederlands kampioen 2021 noemen.
Lees meer

Voor de derde keer op rij wint Keurslager de Foodservice Award in de categorie Speciaalzaken. Pierre Wind reikte de prijs uit tijdens de Horecava Limited, de online versie van de Horecava. 
Lees meer

Maart

Grote grillworsttest 2021

Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.
Lees meer

Thomas Koppens Vleeswaren heeft de wedstrijd Dé Lekkerste Brabantse Asperge Ham 2021 gewonnen. De slager kwam als beste uit de bus bij de jaarlijkse keuring van het Brabants Asperge Genootschap.
Lees meer

Juni

Robbert Jan van Veen behaalt het record duurste hamburger ter wereld. De hamburger, genaamd The Golden Boy, had een waarde van 5000 euro en dit is bevestigd door Official World Records. De hamburger is gemaakt van 100 procent Wagyu A5 vlees, Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse Cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt van Kopi Luwak koffie en Schoolse Macallan whisky.
Lees meer

Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek wint 23 juni de Spareribs Trophy. De tweede prijs gaat naar Barten’s slager uit Zwijndrecht en Keurslager Beverdam uit Rijssen eindigt op de derde plaats.
Lees meer

Om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren start Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling. De eerste winnaar is Paprikasorteerder -en verpakker Rainbow Kleinpak. Zij investeren het voucher in een business case om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken.
Lees meer

Juli

Varken

Foto: Alexas via Pixabay

Wroetvarken wint 6 juli de Deltaplan Veehouderij Award. Deze prijs van de Dierenbescherming gaat naar bedrijven die laten zien dat een diergerichte, duurzame veehouderij mogelijk is. De andere drie winnaars waren de VrijLevenStal, veevoerbedrijf Nijsen en het biologische melkveebedrijf De Nieuwenburgt.
Lees meer

Augustus

De varkens van Bioboer Lauwrens Sterken kunnen terecht in de Mooiste Modderpoel. Hij wint de jaarlijkse verkiezing van Wakker Dier met ruim 3400 stemmen.
Lees meer

September

lekkerste bal gehakt_winnaar Keurslager van Hest+Foto KNS

Foto: Koninklijke Nederlandse Slagers

Diviande wint woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley voor de ‘hybride’ roerbakreepjes. Voor deze reepjes gebruikt de vleesproducent het restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen.
Lees meer

In Kortrijk Xpo vindt van 26 tot 29 september Meat Expo plaats, een vakbeurs voor de slager, traiteur en vleessector. Op het programma staan verschillende wedstrijden, waaronder de Juniorcup. PIVA wint deze wedstrijd voor de derde keer op rij.
Lees meer

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Rik van den Hazel uitgeroepen tot de winnaar van ‘Het Glazen Kalf’ van 2021. VanDrie Group organiseerde deze kookwedstrijd met kalfsvlees voor de 23e keer.
Lees meer

Keurslager van Hest uit Goirle wint de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontvangt op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs gaat naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.
Lees meer

Oktober

Gildeslager van Egmond wint de 47e editie van de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2021/2022 en mag de hoofdprijs, de Bronzen rookworst, mee naar huis nemen. De reservekampioen is Daan van Veldhuizen.
Lees meer

Ter Marsh & Co is voor de tweede keer op rij de beste in de Best Burger Benelux Battle 2021. Het Boetiek burgerrestaurant wint deze wedstrijd in de categorie 'Meat Based' met de Mexicaans geïnspireerde 'The Holy Moly hamburger'. De categorie Plant based wordt gewonnen door Eetcafé San Blas.
Lees meer

November

NSM Vakwedstrijd 2021_foto Wiebren de Jong_3

Keuring NSM (foto: Wiebren de Jong)

Keurslager van Leeuwen viert in 2021 100-jarig bestaan. Dit jubileum is nog mooier omdat de slagerij voortaan het predicaat Hofleverancier mag dragen. Slager Paul van Leeuwen, van Keurslager van Leeuwen, neemt het predicaat op 25 november in ontvangst.
Lees meer

Zeven slagers ontvangen in november het certificaat en predicaat ‘Met Krul’ van Livar. Alle zeven hebben 100% Livar varkensvlees in het assortiment. Met dit predicaat wil Livar de kwaliteit waarborgen voor zowel slagers als consumenten.
Lees meer

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces ontvangt op 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ tijdens het Nationaal Sustainbility Congres in Hilversum.
Lees meer

Slagerij en Vershuis Lantinga uit Meppel is voor de tweede keer kampioen van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) 2021. Hiernaast zijn er ook rubriekswinnaars, provinciekampioenen en andere winnaars in het zonnetje gezet.
Lees meer

December

Op 9 december wint het echtpaar Coen en Marlijn van Gorp de zesde editie van de innovatiewedstrijd ‘Het Beste Idee van Varkensland’. Ze overtuigen de vakjury met hun voerconcept ‘koken voor blije varkens’.
Lees meer

De Keurslager staat op de eerste plaats van het beste klantervaring-onderzoek van KPMG. Het merk Keurslager is een van de vijf nieuwkomers op deze ranglijst. Van der Valk en De Echte Bakker maken de top 3 compleet.
Lees meer

Lees ook
Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

Een krachtig collectief van 100% zelfstandige slagers

De Vereniging van Keurslagers is dé slagersformule van Nederland. De winkelformule voor zelfstandige slagers die onder het unieke A-merk Keurslager als sterk collectief naar buiten toe treden. Slagers die beschikken over een gemeenschappelijk DNA: vakmanschap, ambacht, persoonlijke aandacht en kwaliteit.

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft voor haar leden een nieuwe campagne opgezet rondom de thema’s zomer, barbecue en samen eten. Het doel van de campagne is om “de slager en het ambacht positief in beeld te brengen.”