Vaktechniek
Uit dit dossier
Gegrilde rollades
De verkoop van vleeswaren gaat moeizaam bij veel slagers. De slager die zijn vleeswaren en worst nog allemaal zelf maakt doet het over het algemeen een stuk beter. Ter inspiratie maakt Jan Nederhoed drie soorten varkensrollade. Warm ook lekker tijdens de feestdagen!
Kolbasz
Foto: Herbert Wiggerman Grondstoffen 8 kilogram mager varkensschoudervlees (I)2 kilogram taai nekspek (IV) Hulpstoffen per kilogram grondstof0 26 gram nitrietpekelzout0,25 gram startercultuur2 gram witte pepers1 gram fosfaat1 gram piment1 gram gemalen komijn2 gram cayennepeper 1 gram knoflookpoeder1 gram gemalen lavaswortel10 gram paprikapoeder (zoet)...
Meer miljoenen voor Meatable
Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnen gesleept. Een concortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.
Online platform van TNO moet innovatie in het MKB bevorderen
TNO (Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) lanceert de "TNO-MKB innovatiemotor" om de samenwerking tussen de organisatie en het midden- en kleinbedrijf te versterken. TNO pompt zelf 5 miljoen extra in het online platform.
Op is op: Bestel nu 'Atelier van Klassiekers'
Het receptenboek van Paul van Trigt, 'Atelier van Klassiekers', is nog verkrijgbaar, maar op is op. Het boekwerk, dat in samenwerking met Vleesmagazine is uitgegeven, bevat een twintigtal bijzondere en smakelijke recepten, die gebaseerd zijn op klassieke ambachtsproducten.In deze charcuterieverzameling zijn allerlei bijzondere recepten opgenomen, waaronder: ragout van ossenstaart en paddenstoelen, gerookte hausmacher in witvel, paté en croûte met edelhert en pistache, gekookt kinnebakspek met kruidnagel, boeren snijpaté met blokrand, Halbdauer kaasworst in runderdarm en roulade met stermozaïek....
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder