Overvallers gijzelen en beroven slager

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

EEKLO – Gewapende overvallers hebben zaterdag in een slagerij in het Belgische Eeklo vijf mensen gekneveld en gegijzeld.

EEKLO – Gewapende overvallers hebben zaterdag in een slagerij in het Belgische Eeklo vijf mensen gekneveld en gegijzeld.

De twee slagers werden bij binnenkomst verrast door de overvallers. Kort daarna arriveerde de vrachtwagen met een verse lading vlees. De chauffeur wachtte in zijn cabine tot de lading zou worden gelost. Rond acht uur kwam een medewerkster van de slagerij. Zij werd naar binnen getrokken, gekneveld en op de grond gegooid, meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws


Buurvrouw

Op datzelfde moment klaagde een buurvrouw van het naastliggende Hotel Shamon, bij de vrachtwagenchauffeur over het geluid van de vrachtwagen, dat haar gasten wakker maakte.

Ook zij werd verrast, bedreigd, gekneveld en hardhandig op de grond gegooid, waarbij ze haar schouder bezeerde. Ook de chauffeur werd uit de cabine gesleurd en naar binnen getrokken, gekneveld en bij de anderen op de vloer geduwd.


Kluis

Intussen verplichtten de overvallers iemand van de slagerij om de code van de kluis te geven. Die werd geopend en het geld werd weggehaald.

Aldi

Vervolgens dwong één van de inbrekers de chauffeur om bij de hoofdingang van de aanpalende Aldi aan te kloppen. De overvaller had een vest van de slager aangetrokken en hield de chauffeur onder schot. De Aldi-medewerker herkende de chauffeur, opende de deur en werd vervolgens door de overvaller gedwongen om ook de Aldi-kluis in het geblindeerde bureau te openen en leeg te halen.


Met de dubbele buit op zak, vertrokken de mannen met de wagen.

Een soortgelijke overval gebeurde in april 2008 ook in het Belgische Heusden.

Lees ook:

Slager en kipleverancier tijdje gegijzeld (10 april 2008)

Gewapende overval bij Clazing (31 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over overvallen

Altijd op de hoogte blijven?