Nederlands team telt af tot International Young Butchers’ Competition

IMG_5143

Nog maar zes dagen en dan treden ze in het strijdperk namens Nederland. Maandag 21 en dinsdag 22 september nemen Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder deel aan de International Young Butchers' Competition (IYBC). Deze de internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar heeft plaats bij SVO in Houten.

Op maandag 21 september start de wedstrijd voor de zes landenteams. Tijdens zes verschillende onderdelen tonen de kandidaten hun slagersvaardigheden op het gebied van ‘Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten’ en ‘Vervaardigen van twee keukenklare producten’. Op dinsdag 22 september wordt op de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht bekendgemaakt welk land de nieuwe Europese kampioen is. Op dit moment wordt hard getraind om ervoor te zorgen dat Nederland zijn titel prolongeert. Maar liefst vier jaren achter elkaar heeft het Nederlandse team de IYBC gewonnen.

Nederlands team

Het Nederlandse team bestaat uit Kristian Grooten en Johan Augustinus en reservekandidaat Wiebe Mulder. Kristian werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Johan is werkzaam bij Versplein Augustinus in Tiel. Wiebe werkt bij Keurslager Van der Laan in Dwingeloo. In aanloop naar de vakwedstrijd heeft het Nederlands team twintig keer getraind om de strijd met de andere jonge slagers aan te gaan.

IBC

Elk jaar wordt de International Young Butchers’ Competition georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). Dit jaar is de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) voor de derde keer gastvrouw voor deze internationale vakwedstrijd. Naast het Nederlands team doen de landenteams mee van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Op 21 en 22 september vindt de wedstrijd plaats bij SVO in Houten.

Wedstrijdonderdelen

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met kip
Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.