Meesterslagers inspireren met 'vergeten vlees

13 augustus 2012 Edwin Rensen

EINDHOVEN - Tijdens de Food Inspiration Days op 24 en 25 oktober hebben leden van de Vereniging Nederlandse Meesterslagers culinair Nederland bijgeschoold.

EINDHOVEN - Tijdens de Food Inspiration Days op 24 en 25 oktober hebben leden van de Vereniging Nederlandse Meesterslagers culinair Nederland bijgeschoold.

Op het podium van een tweemaal uitverkocht Evoluon te Eindhoven gingen de Meesterslagers in een achterbout en runderschouder op zoek naar het ‘ezeltje’ en ‘Jodenbiefstukje’. Na de presentatie en het beantwoorden van vragen werd het ezeltje bereid. Op een originele wijze toonden de vakbroeders hoe men eenvoudig smakelijke rosbiefrolletjes met stroganoffsaus kan maken en presenteren. Alle bezoekers kregen het eindproduct te keuren.

Tijdens de Food Inspiration Days krijgt culinair Nederland een inzicht in nieuwe ontwikkelingen, technieken en producten op het culinair vlak. Zo kon men dit jaar verder 3 dimensionaal toetjes eten, toonde een theesommelier koude theetrends uit het Verre Oosten, kon men chocolade proeven met gesnipperde uitjes en introduceerde topkok Jonnie Boer het Librije’s Joint ofwel Eetbaar Stikkie.
 

Altijd op de hoogte blijven?