Laatste kans om je in te schrijven voor de Gouden Slagersring

7 maart 2017

De Gouden Slagersring is een unieke vakwedstrijd, die al sinds 1953 bestaat. De wedstrijd wordt georganiseerd door Vleesmagazine in samenwerking met de Broederschap van de Gouden Slagersring, KNS en SVO vakopleiding food. Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot 10 maart.

In 2017 staat de wedstrijd in het teken van innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben, waarbij de Receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is. Alle wedstrijdproducten worden beoordeeld op de volgende punten:

  • • Innovatieve waarde
  • • Economische waarde
  • • Productkwaliteit (uitwendig aanzien, geur en smaak, samenstelling en consistentie)

Deelnemers

Deelnemers aan de Gouden Slagersring worden verdeeld in twee groepen: Vak-volwassenen en jong talent jonger dan 25 jaar. Deelnemers onder de 25 jaar mogen zelf beslissen aan welke categorie ze willen deelnemen. Deelnemers ouder dan 25 jaar zijn uitgesloten van deelname aan de jong talent wedstrijd. Deelname voor jong talent is ovv studentnummer geheel kosteloos. Vak-volwassenen betalen bij inschrijving €50 per deelnemend product.

De winnaar van deze wedstrijd krijgt een gouden ring en wordt lid van de Broederschap.

De keuring van de producten vindt plaats op:

donderdag 16 maart 2017 bij SVO aan de Sleepboot 2 in Houten.

Bekijk hier het wedstrijdreglement.

Paul van Trigt

Voorzitter van de Broederschap Paul van Trigt heeft in een eerder artikel tips gegeven waar deelnemers op moeten letten bij deelname. ‘Zoek vooral naar veranderingen in consumentengedrag of nieuwe ontwikkelingen in producten die ambachtelijk vertaald worden naar de slagerij.’ Lees hier het gehele artikel.

Altijd op de hoogte blijven?