KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend
Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.
De vakjury bestond dit jaar uit branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en keurmeesters van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Maarten Wolters en Willem Miltenburg. Zij keurden 8 september alle inzendingen en letten daarbij op de smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt.
Lekkerste Bal Gehakt
De jury: “De gehaktballen van de finalisten scoren zeer hoog op de te beoordelen onderdelen smaak, geur, kleur, aanzien en samenstelling en zijn uiteraard ambachtelijk en met aandacht en passie gemaakt. Iedere finalist heeft zijn eigen geheim.”
Finalisten
Finalisten van 2022 zijn (in willekeurige volgorde):
- Slagerij Wip uit Hallum
- Keurslager Jongmans uit Klundert
- Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk
- Keurslager de Vries uit Brakel
- Slagerij van Rhenen uit Harmelen
- Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
- Keurslager Ron de Kwant uit Hank
- Keurslager & Worstmaker Spijkerman uit Akkrum
- Slagerij Limousinhoeve uit Hoek
- Keurslager de Jong uit Gilze
In 2021 won Keurslager van Hest uit Goirle de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Op 5 oktober wordt tijdens de Slavakto bekend gemaakt welke slager de editie van 2022 wint.
Vakwedstrijden KNS
De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Slager Martijn Meijer. Slager William Hermanussen won de Spareribs Trophy 2022.
Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.
|
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Vlees in de media | Week 11-2023
De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen
Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.
Vlees in de media | Week 10-2023
Varkenshouder verruilt vleesvarkens voor zalm, Louise Freso over de stikstofproblematiek en Nederlanders kopen vooral goedkope vleesvervangers. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.