KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Lekkerste Bal Gehakt 2022 logo KNS

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

De vakjury bestond dit jaar uit branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en keurmeesters van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Maarten Wolters en Willem Miltenburg. Zij keurden 8 september alle inzendingen en letten daarbij op de smaak, geur en kleur en op het uiterlijk van de bal gehakt.

Lekkerste Bal Gehakt

De jury: “De gehaktballen van de finalisten scoren zeer hoog op de te beoordelen onderdelen smaak, geur, kleur, aanzien en samenstelling en zijn uiteraard ambachtelijk en met aandacht en passie gemaakt. Iedere finalist heeft zijn eigen geheim.”

Finalisten

Finalisten van 2022 zijn (in willekeurige volgorde):

  • Slagerij Wip uit Hallum
  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk
  • Keurslager de Vries uit Brakel
  • Slagerij van Rhenen uit Harmelen
  • Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
  • Keurslager Ron de Kwant uit Hank
  • Keurslager & Worstmaker Spijkerman uit Akkrum
  • Slagerij Limousinhoeve uit Hoek
  • Keurslager de Jong uit Gilze

In 2021 won Keurslager van Hest uit Goirle de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Op 5 oktober wordt tijdens de Slavakto bekend gemaakt welke slager de editie van 2022 wint.

Vakwedstrijden KNS

De Lekkerste Bal gehakt is een van drie vakwedstrijden die KNS, de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland, jaarlijks organiseert. De andere twee, de Grote Grillworsttest en de Spareribs Trophy, vonden eerder dit jaar plaats. De winnaar van Grote Grillworsttest was Slager Martijn Meijer. Slager William Hermanussen won de Spareribs Trophy 2022.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Vissteak

Vissteak

In 2018 verscheen er een opmerkelijke Amerikaanse studie waaruit bleek dat je maar liefst de helft van het zout in producten als ontbijtspek, beef jerky of droge worst kunt vervangen door sojasaus zonder dat het de zout-, smaak- of kleurbeleving van de proever beïnvloedt.

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.