KNS klaagt over vleesreclame Aldi

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

CULEMBORG – De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) gaat een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie (RCC) over een reclamefolder van Aldi, waarin de discounter beweert dat Aldi 'verser en goedkoper is dan de slager om de hoek'.

CULEMBORG – De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) gaat een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie (RCC) over een reclamefolder van Aldi, waarin de discounter beweert dat Aldi ‘verser en goedkoper is dan de slager om de hoek’.


De KNS vindt de paginagrote advertentie 'onacceptabel, misleidend, onjuist, kleinerend en oncontroleerbaar', zo meldt de belangenbehartiger voor werkgevers in het slagersbedrijf volgens Distrifood.nl, op haar website.


Voorverpakt

Volgens de KNS vergelijkt Aldi appels met peren, aangezien de discounter voorverpakt vlees verkoopt en slagers andere producten.

De KNS vraagt bij de RCC om een spoedbehandeling, aangezien de eerste commissievergadering pas medio oktober staat gepland.

Daarnaast verzoekt de KNS om een openbare behandeling, waarbij onderdeel van de procedure is dat de commissie een persbericht uitbrengt.

Lees ook:

Aldi verkocht vlees ongeteste Britse koe (14 april 2008)

Knakworstjes Aldi en SdB 'lekkerste' (30 november 2007)

Aldi rolt vleeslijn uit over Nederland (10 juli 2006) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Aldi

Alle berichten over KNS

Altijd op de hoogte blijven?