GroenLinks pleit voor Deltaplan Dierenwelzijn

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

DOETINCHEM - Nu diervriendelijkheid in de nieuwe Tweede Kamer 'hot' is, ruikt GroenLinks zijn kans om tijdens het debat over de Landbouwbegroting, een voorstel in te dienen om het welzijn van dieren sterk te verbeteren.

DOETINCHEM - Nu diervriendelijkheid in de nieuwe Tweede Kamer ‘hot’ is, ruikt GroenLinks zijn kans om tijdens het debat over de Landbouwbegroting, een voorstel in te dienen om het welzijn van dieren sterk te verbeteren.


GroenLinks noemt het beleid rond dierenwelzijn in Nederland de afgelopen vier jaar 'desastreus' en 'verder verslechterd'. In een Deltaplan Dieren geeft GroenLinks aan dat er behoefte is aan concrete verbetermaatregelen rond dierenwelzijn, zoals het opstellen van welzijnseisen voor het houden van eenden, kalkoenen en konijnen.

Ook gaat het om betere regulering van dierproeven, eisen voor duur en lengte van diertransporten en controle en handhaving van dierenhandel in exoten en diervriendelijke dodingsmethoden van gehouden dieren.


GroenLinks pleit er verder voor om terug te komen op het eerdere voorstel om de jacht in natuurgebieden weer open te stellen. Verder wil GroenLinks mét de SP een verbod op onverdoofde castratie bij biggen.

Bovendien wil de partij concrete maatregelen als een verbod op nertsenfokkerij en een effectief optreden tegen dierenmishandeling.

Lees ook:

Puntensysteem voor 'goed' of 'fout' vlees (17-11-2006)

GAIA eist verbod op onverdoofde castratie (29-11-2006)

 

Altijd op de hoogte blijven?