Gildeslager van Egmond wint Arnhem Rookworststad 2021/2022

Arnhem rookworststad

Gildeslager van Egmond is de winnaar van de 47e editie van de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2021/2022 en mag de hoofdprijs, de Bronzen rookworst, mee naar huis nemen. De reservekampioen is Daan van Veldhuizen.

Bij de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad staan vakmanschap en productkwaliteit centraal. Slagers kunnen in zes rubrieken producten aanleveren, waaronder Rookworst fijn, Rookworst grof en Rookworst speciaal. Een vakjury keurt alle producten en let daarbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van de inzendingen waren dit jaar volgens de jury van uitzonderlijke hoge kwaliteit. Gildeslager van Egmond kwam als beste uit de bus. De jury bekroonde zowel zijn fijne als grove rookworst met goud met ster. Bij de vorige editie stond de slagerij ook al in de top 3.

Vanwege de coronapandemie konden in 2020 alleen de rubriekswinnaars naar de prijsuitreiking komen. Dit jaar was er weer een feestelijk diner met alle prijswinnaars. Op de website van Arnhem Rookworststad staat een overzicht met alle prijswinnaars.

Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Goed recept

Goed recept

Een goede receptuur moet kunnen draaien bij de klant, de grondstoffen moeten goed beschikbaar zijn én het product moet zorgen voor herhaalaankoop van de consument. Aldus Coen van Oorschot, commercieel directeur van Vaess.