Gildeslager van Egmond wint Arnhem Rookworststad 2021/2022

Arnhem rookworststad

Gildeslager van Egmond is de winnaar van de 47e editie van de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2021/2022 en mag de hoofdprijs, de Bronzen rookworst, mee naar huis nemen. De reservekampioen is Daan van Veldhuizen.

Bij de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad staan vakmanschap en productkwaliteit centraal. Slagers kunnen in zes rubrieken producten aanleveren, waaronder Rookworst fijn, Rookworst grof en Rookworst speciaal. Een vakjury keurt alle producten en let daarbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van de inzendingen waren dit jaar volgens de jury van uitzonderlijke hoge kwaliteit. Gildeslager van Egmond kwam als beste uit de bus. De jury bekroonde zowel zijn fijne als grove rookworst met goud met ster. Bij de vorige editie stond de slagerij ook al in de top 3.

Vanwege de coronapandemie konden in 2020 alleen de rubriekswinnaars naar de prijsuitreiking komen. Dit jaar was er weer een feestelijk diner met alle prijswinnaars. Op de website van Arnhem Rookworststad staat een overzicht met alle prijswinnaars.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Dertien kampioenen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Dertien kampioenen bij Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Dinsdag 7 maart vond de prijsuitreiking plaats van de eerste editie van de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Josja Haagsma van Meat Josja maakte de dertien kampioenen in de verschillende categorieën bekend. Daarnaast kregen de geslaagden van Meester Worstmaken hun certificaat.

Keuring eerste editie Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Keuring eerste editie Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

Op donderdag 16 februari kwam de vakjury samen voor de keuring voor de nieuwe Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. Zij keurden een gevarieerd assortiment van worstsoorten, soepen en vleeswaren. “Wij hebben genoten”, aldus de jury.

Keurslager Braamskamp wint voor de derde keer de Grote Grillworsttest

Keurslager Braamskamp wint voor de derde keer de Grote Grillworsttest

Keurslager Braamskamp won 15 februari de Grote Grillworsttest. “Het is ons voor de derde keer gelukt!”, aldus een blije slager Han Braamskamp, die in 2021 en 2018 ook al de beste grillworst maakte.