Geen vlees in MKB Top 100

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEN HAAG - De MKB Innovatie Top 100 telt dit jaar geen vleesinnovaties. Alleen Bugs Organic Food, een co-initiatief van wildhandel Ruig, komt als vleesgerelateerde innovatie voor in de Top 100.

DEN HAAG - De MKB Innovatie Top 100 telt dit jaar geen vleesinnovaties. Alleen Bugs Organic Food, een co-initiatief van wildhandel Ruig, komt als vleesgerelateerde innovatie voor in de  Top 100.


Bugs Organic Food is een samenwerkingsverband tussen de firma Ruig, Sligro en een drietal Nederlandse insectenkwekers, met de Wageningen Universiteit.


Bugs Organic Food brengt eetbare insecten als voedsel op de Nederlandse markt in de vorm van 'geaccepteerde en veilige voeding'. Zo brengt Bugs sinds januari 2008 gevriesdroogde sprinkhanen, meelwormen en buffalo's op de markt voor de horeca.


Het komende jaar zal het assortiment uitgebreid worden met een drietal nieuwe insectensoorten en wordt insecteneiwit industrieel verwerkt in een aantal nieuwe producten. Bugs Organic Food wil hiermee het fenomeen 'wat een boer niet kent, eet hij niet' doorbreken.


Bugs wil tevens inspelen op de trend van minder vlees eten om het milieu te sparen.


Links:

MKB Innovatie top 100

Bugs Academy


Lees ook:

Prins Willem Alexander: 'Eet minder vlees' (16 mei 2009)

'Insecten in 2020 in de supermarkt' (22 december 2008)

Insecten eten voorkomt hoge bloeddruk (24 november 2008)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over insecten eten

Altijd op de hoogte blijven?