Dj Giel Beelen laat zich dwangvoederen

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

HILVERSUM - Kokhalzend heeft DJ Giel Beelen zich in de try-out voor zijn nieuwe TV-programma 'Giel' laten dwangvoederen door Wakker Dier.

HILVERSUM - Kokhalzend heeft DJ Giel Beelen zich in de try-out voor zijn nieuwe TV-programma 'Giel' laten dwangvoederen door Wakker Dier.

Beelen koos voor de dwangvoedering om een statement te maken tegen de productie van ganzenlever. De beelden waren zaterdag te zien in het programma 'De zomer draait door' van Matthijs van Nieuwkerk.  Een slang werd diep in de keel tot de maag van Beelen gebracht en grote hoeveelheden vla werden naar binnen gespoten.

Beelden

Op de website van Wakker Dier staan ook splitscreen beelden waarin de beelden van de dwangvoedering van Giel worden vertoond naast de dwangvoedering van ganzen en eenden.

Verboden

De productie van foie gras is vanwege het ernstige dierenleed in Nederland, evenals in veel andere landen, verboden. De import is echter toegestaan. Veel restaurants en winkels laten ganzenlever echter links liggen en zelfs koningin Beatrix beloofde het gerecht niet meer op het menu van officiële diners te zetten.

Klik hier om de beelden te zien

Kijk ook eens in onze filmlinks voor meer filmpjes

Lees ook:

Bijenkorf haalt foie gras uit het schap (22 december 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over foie gras

Alle berichten over Wakker Dier

Altijd op de hoogte blijven?