Amster-Damhertenrookworst wint Horecava Innovation Award

47506481_2372415459500495_5984405652682833920_n

De Amster-Damhertenrookworst van Pieter van Meel Wild en Gevogelte in Amsterdam heeft de Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage gewonnen. De rookworsten zijn gemaakt van ambachtelijk geproduceerde vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heerlijk van smaak, bovendien halal.

De winnaar van Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage is de Amster-Damhertrookworst, een ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleiding-duinen. Damhertenvlees wordt door Pieter van Meel aangeboden in verschillende toepassingen. De rookworst is een herkenbaar product met een zeer goede smaak. Daarnaast wordt het vlees ook verwerkt in producten die aangeboden worden bij de Voedselbank. Het feit dat deze rookworst ook halal is, maakt hem voor een bredere doelgroep bereikbaar.

Overige genomineerden

  • Nevel Artisan Ales komt met Aard, drank van houtgerijpt wild bier, geblend met kvass van oud desembrood, rode biet en absintalsem. Qua smaak tussen bier en wijn in, gastronomisch goed inzetbaar.
  • De Balletjes van FrietHoes is een borrelsnack gemaakt van de reststromen van duurzame verse frietproducent. Te frituren balletjes van aardappelafsnijsels met kaas en IPA bier op smaak gebracht.
  • Kukki Cocktails zijn spannend ogende cocktails met ijsblokjes en vers fruit, ín de fles. 18 maanden houdbaar, zonder chemische toevoegingen. Maakt nieuwsgierig.

Horecava Innovation Award

De jury selecteerde in vier categorieën (Food & Beverage, Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media en Equipment & Services) zestien veelbelovende producten en diensten uit 189 inzendingen.Tijdens de opening van de 63ste Horecava, op maandag 7 januari 2019 in RAI Amsterdam, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekend gemaakt.

[intermezzo:1]
Lees ook
Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens won donderdagavond 24 november de innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland 2022. Zijn idee genaamd ‘BigLife’ voorkomt met behulp van kunstmatige intelligentie biggensterfte in vrijloopkraamhokken. Twan Claessens kreeg de publieksprijs voor zijn Health System.

Horecava keert terug in 2023

Horecava keert terug in 2023

Na twee jaar afwezigheid keert Horecava weer terug. Van 9 tot en met 12 januari komt de horeca weer samen in RAI Amsterdam voor deze vakbeurs. Duurzaamheid, personeel en innovatie staan deze editie centraal.

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Op 4 en 5 oktober was de Werkspoorkathedraal in Utrecht het toneel van Slavakto. Bezoekers van de slagersbeurs konden zich laven aan inspirerende lezingen en innovatieve producten. En natuurlijk waren er de vakwedstrijden, waaronder de uitreiking van de prestigieuze Gouden Slagersring. Vleesmagazine doet verslag.