Amster-Damhertenrookworst wint Horecava Innovation Award

47506481_2372415459500495_5984405652682833920_n

De Amster-Damhertenrookworst van Pieter van Meel Wild en Gevogelte in Amsterdam heeft de Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage gewonnen. De rookworsten zijn gemaakt van ambachtelijk geproduceerde vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heerlijk van smaak, bovendien halal.

De winnaar van Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage is de Amster-Damhertrookworst, een ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleiding-duinen. Damhertenvlees wordt door Pieter van Meel aangeboden in verschillende toepassingen. De rookworst is een herkenbaar product met een zeer goede smaak. Daarnaast wordt het vlees ook verwerkt in producten die aangeboden worden bij de Voedselbank. Het feit dat deze rookworst ook halal is, maakt hem voor een bredere doelgroep bereikbaar.

Overige genomineerden

  • Nevel Artisan Ales komt met Aard, drank van houtgerijpt wild bier, geblend met kvass van oud desembrood, rode biet en absintalsem. Qua smaak tussen bier en wijn in, gastronomisch goed inzetbaar.
  • De Balletjes van FrietHoes is een borrelsnack gemaakt van de reststromen van duurzame verse frietproducent. Te frituren balletjes van aardappelafsnijsels met kaas en IPA bier op smaak gebracht.
  • Kukki Cocktails zijn spannend ogende cocktails met ijsblokjes en vers fruit, ín de fles. 18 maanden houdbaar, zonder chemische toevoegingen. Maakt nieuwsgierig.

Horecava Innovation Award

De jury selecteerde in vier categorieën (Food & Beverage, Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media en Equipment & Services) zestien veelbelovende producten en diensten uit 189 inzendingen.Tijdens de opening van de 63ste Horecava, op maandag 7 januari 2019 in RAI Amsterdam, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekend gemaakt.

[intermezzo:1]
Lees ook
Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.

Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring keert terug in 2022. Ambachtelijke slagers kunnen weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De organisatie maakt bekend wie er in de jury plaatsnemen.

Jan Zandbergen Group introduceert nieuw vleesproduct voor horeca

Jan Zandbergen Group introduceert nieuw vleesproduct voor horeca

Jan Zandbergen Group voegt Chevide toe aan het vleesassortiment. Chevide bestaat uit een serie slow cooked voorgegaarde vleesproducten voor de horeca.