Amerikanen mijden onveilige voeding

13 augustus 2012 Lucien Joppen

NEW YORK - Amerikaanse consumenten gaan vaker over tot een tijdelijke of permanente koopboycot van producten die zij niet veilig vinden. Vlees staat op nummer 1.

NEW YORK - Amerikaanse consumenten gaan vaker over tot een tijdelijke of permanente koopboycot van producten die zij niet veilig vinden. Vlees staat op nummer 1. 

Dat blijkt uit een steekproef onder circa 1100 Amerikaanse consumenten door het bureau Deloitte Consulting LLP.


Hieruit blijkt dat 57 procent van de ondervraagden bepaalde voedingsmiddelen niet meer eet omdat deze niet veilig zouden zijn. Volgens Deloitte is dat te wijten aan een toename van het aantal recalls.


Ook bezorgd over import

Ongeveer drie kwart van de ondervraagden vindt dat het aantal recalls is toegenomen. Ongeveer hetzelfde percentage is meer bezorgd over voedselveiligheid dan vijf jaar geleden.

De consumenten zitten het meest in over de veiligheid van vlees- en zuivelproducten. 78 en 67 procent van de ondervraagden waren het meest bezorgd om respectievelijk recalls van rund- en kippenvlees.


Overigens geven de Amerikanen niet alleen de schuld aan binnenlandse bedrijven. Ongeveer de helft heeft geen of weinig vertrouwen in importartikelen.


Lees ook:

'Chloorkip verstoort imago en markt' (30 mei 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over recalls


Altijd op de hoogte blijven?