1,7 Miljoen voor ontwikkeling vleesvervangers

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV roept ondernemers op om vleesvervangers te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voor de beste ideeën is 1,7 miljoen euro beschikbaar.

DEN HAAG - Minister Verburg van LNV roept ondernemers op om vleesvervangers te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voor de beste ideeën is 1,7 miljoen euro beschikbaar.

Het gaat dan bijvoorbeeld om plantaardige eiwitten en andere eiwitbronnen zoals algen, wieren, schimmels en insecten maar ook kweekvlees. Ondernemers kunnen hun projectvoorstellen indienen tot en met 23 september.

Kiezen

De minister wil dat consumenten kunnen kiezen uit een ruimer aanbod van duurzaam geproduceerde eiwitten. Daarom is zij op zoek naar inventieve ondernemers die ideeën hebben over nieuwe eiwitrijke voedingsmiddelen of over innovatieve marketingconcepten die consumenten verleiden tot aankoop van duurzamer geproduceerde eiwitten.


De ondernemers met de meest vernieuwende en effectieve ideeën die bovendien economisch de meeste perspectieven bieden, kunnen op kosten van LNV een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren.

De ideeën die haalbaar blijken, kunnen vervolgens meedoen aan een traject om hun product of dienst verder te ontwikkelen. De 1,7 miljoen is bedoeld voor de onderzoeken in beide fasen.


Indienen

Tot en met 23 september kunnen zowel grote als MKB bedrijven voorstellen indienen bij SenterNovem, afdeling SBIR, Postbus 93144, 2509 AC Den Haag, telefoon (070) 373 55 97.

Meer informatie is te vinden op de website: www.senternovem.nl/sbir. Daar zijn ook meer gegevens te vinden over de informatiebijeenkomst die op 8 september wordt gehouden.

Lees ook:

Gerda Verburg goes Meatless (5 augustus 2009)

Kabinet wil vleesalternatieven onderzoeken (6 juli 2009)

Insecten eten voorkomt hoge bloeddruk (24 november 2008)

Verburg: 'Vlees eten niet per se slecht voor milieu (24 november 2008)

Zes miljoen voor nieuwe eiwitten (12 november 2008)

Meatless minst vervuilende eiwit (30 oktober 2008)

Een miljoen beloning voor kweekvlees (22 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over eiwitten

Alle berichten over kweekvlees

Alle berichten over insecten

Alle berichten over vlees en klimaat

Altijd op de hoogte blijven?