Blogs
Slagersvak in de lift

Slagersvak in de lift

Het slagersvak zit in de lift. Consumenten weten hun weg naar de versspecialist weer te vinden. Ze willen de drukte in de supermarkt voorkomen, hebben bovendien meer tijd om thuis wat lekkers te bereiden. En ze gaan minder vaak naar de horeca, waardoor er geld overblijft om in eigen huis flink uit te pakken.Groenteboeren, bakkers en slagers draaiden...

Dankbaar

Dankbaar

Ik had gehoopt dat ik na mijn laatste bijdrage, ergens in april, nu met een wat positiever columnpje zou kunnen komen. Helaas leven we nog steeds in een tijd die je vrij explosief kunt noemen. Waar we in het begin van de corona-uitbraak heel erg meegaand en begripvol waren, zijn we nu op weg om het tegengestelde te laten zien.Andere meningen worden...

De slagerij van de toekomst: fysiek of juist online?

We naderen het laatste seizoen van dit jaar, een kwartaal waar ons slagershart altijd sneller van gaat kloppen, met de decembermaand als hoogtepunt. Veel slagers en andere retailers werken met een webshop, waar in de decembermaand veel gebruik van gemaakt zal worden.Begin dit jaar werd er veel gesproken over het ‘verdwijnen van de fysieke winkel uit ons straatbeeld’. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat de afgelopen vijf jaar bijna 6 procent van het winkelaanbod is verdwenen. ‘Door de verschuiving naar online geven consumenten minder geld uit in fysieke winkels’, meldt het onderzoek. 'Wij proberen...

De buit

De buit

Dit keer zijn het niet de kinderen die toekijken hoe de jager zijn buit aan het uitladen is. Al zijn zij er vaak bij, deze zomer. Terwijl leeftijdsgenootjes waarschijnlijk griezelen van de aanblik, bestuderen mijn kinderen waar het dier geraakt is.Ze kijken er niet meer van op dat de herten soms zonder kop binnengebracht worden. Natuurlijk! Als zij...

Omdat we thuisblijven

Omdat we thuisblijven

De detailhandelspecialist is weer in beeld. Dat is wellicht het enige goede nieuws aan de verschrikkelijke coronacrisis, waar we nog altijd middenin zitten.Slagers, bakkers, groenteboeren, visspecialisten; ze kwamen allemaal letterlijk in beeld nu ‘Koop lokaal’ de aandacht van de consument heeft. Overal in de branche zijn verschillende initiatieven...

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

Een goede slager is een kwestie van vertrouwen

‘Een goede slager; dat is echt een vertrouwenskwestie’, zei mijn moeder altijd. En vrolijk stapte ze op de fiets om vijf kilometer verderop haar vlees te halen. Dolblij was ze dat ik verkering kreeg met een slager. Hoewel mijn vader een timmerman ook wel zag zitten...Iedereen kent wel de verhalen van mensen die vol trots vertellen over hun slager. Op...

Een nieuw 'filiaal' erbij

Een nieuw 'filiaal' erbij

Wat een verschil met tien jaar geleden. Toen openden wij een filiaal in een dorp verderop. Wat waren we trots op het resultaat van een aantal weken hard klussen. De winkel moest er natuurlijk gelikt uitzien.We waanden ons in een heel nieuwe winkel. En wij niet alleen. Ook de klanten konden het waarderen, en als we naar de omzetstijging kijken, is deze...

Worsteling of keuze?

Worsteling of keuze?

Het is bijna niet meer leuk om de krant open te slaan of om op social media te chatten. Waar ik me vorig jaar nog verwonderde over de stille opmars van vega en vegan, is er op dit moment echt een nieuw tijdperk aangebroken waarin iedereen een schuldgevoel lijkt te worden aangepraat.Steeds vaker moeten mensen zich verantwoorden voor hun ecologische voetstap...

Bezorgen jullie ook?

Bezorgen jullie ook?

‘Bezorgen jullie ook?’ De klant kijkt me verwachtingsvol aan, maar weet eigenlijk het antwoord al. Vele jaren achter elkaar bestelde hij zijn buurtbarbecue bij ons. En ja, dit was bij ons om de hoek, dus uiteraard was het bezorgen geen probleem. Tenslotte komen er ook weer allemaal (potentiële) klanten op deze buurtbarbecue, dus laten wij ons van de...

Nooit uitgeleerd

Nooit uitgeleerd

Voor de meesten is het geen geheim dat ik al een tijdje werkzaam ben in het vlees en een groot deel van die tijd vlees en vleesproducten aan restaurants heb geleverd.Tijdens die jarenlange periode heb ik veel chefs leren kennen, vaak inclusief hun manier van koken. Dat geeft je als slager een enorm voordeel als het gaat om vleesbereidingen. En als je...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021
Vleesmagazine Editie 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Gastvrij Rotterdam

20 september 2021 - 22 september 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea