Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Wedstrijd 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje' 2023 BIB

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Vorig jaar was de 25ste editie van de wedstrijd waarin opzoek wordt gegaan naar ‘Het lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden was toen de grote winnaar.

De 26ste editie van de wedstrijd is van start gegaan en de eerste inschrijvingen voor de wedstrijd van 2023 zijn al binnen. Dit jaar zal de wedstrijd echter een beetje anders verlopen dan vorige edities.

De mysteryshopper komt één keer langs bij de professionele bakker en slager. Daarnaast  leveren zij de worstenbroodjes nog een keer in bij de jury. Het finalebakken vindt dit jaar helaas niet plaats. De jury zal de worstenbroodjes die gekocht zijn door de mysteryshopper en de ingeleverde worstenbroodjes beoordelen.

Alle andere klassen, vmbo-leerlingen, mbo-studenten en thuisbakkers kunnen zich ook inschrijven en hoeven alleen maar hun worstenbroodjes in te leveren voor de jury.

Data voor de wedstrijd:

Zondag 30 oktober:                   Start inschrijving alle categorieën

Maandag 19 december:             Inschrijving professionele bakkers en slagers gesloten

Vanaf 1 januari tot 6 februari:   Mogelijkheid bezoek Mysteryshopper

Maandag 30 januari:                 Sluiting inschrijving Thuisbakkers, leerlingen en studenten.

Dinsdag 7 februari:                   Inleveren alle klassen tussen 10.00 en 12.00 uur en jurering.

Woensdag 15 februari:             Prijsuitreiking Summa College inloop 18.30, aanvang 19.00, Sterrenlaan 10,                                                           Eindhoven

De organisatie betreurt de veranderingen ten opzichte van vorige jaren. Ze zien echter geen andere mogelijkheid om de wedstrijd van het Immaterieel Cultureel Erfgoed voor te laten bestaan. Eigenlijk is deze manier van de wedstrijd weer een beetje terug in de tijd. Hopelijk weerhoudt het niet om (weer) deel te nemen aan deze promotionele wedstrijd. Inschrijven kan vanaf 30 oktober via www.hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

KNS: Grillworst bestverkochte vleeswaar bij slager

In aanloop naar de finale van de Grote Grillworsttest deed Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) onderzoek naar de populariteit van grillworst. En wat blijkt? Grillworst is het bestverkochte vleeswaar bij de ambachtelijke slager. KNS deelt het onderstaande artikel over het onderzoek.

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Tips voor het maken van spareribs

Tips voor het maken van spareribs

Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.