Wildeboer slacht al voor Danish Crown

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

LEEUWARDEN - Slachter Aaldert Wildeboer is vorige week begonnen met het slachten van runderen voor vleesgigant Danish Crown.

LEEUWARDEN - Slachter Aaldert Wildeboer is vorige week begonnen met het slachten van runderen voor vleesgigant Danish Crown.

Donderdag 3 juli is er bij Friesland Vlees weer voor het eerst geslacht. Volgens zoon Harrie Wildeboer ging het om zo'n 65 stuks. 'Deze week wordt dat aantal verdubbeld', zegt hij. Als alle partijen tevreden zijn, is het de bedoeling dat er uiteindelijk duizend tot tweeduizend runderen per week bij Friesland Vlees worden geslacht.

Kopstukken

Volgens Wildeboer heeft Danish Crown Friesland Vlees zelf benaderd. 'We zijn daarna in gesprek gegaan. En niet zomaar met wat inkopers. De kopstukken van Danish Crown hebben hier aan tafel gezeten.' Momenteel zijn beide bedrijven alles met elkaar aan het afstemmen.

Comeback

Wildeboer lijkt met het contract met een van Europa's grootste slachters, bezig te zijn aan een comeback.

De runderslacht lag sinds begin april, nadat achtereenvolgens minister Gerda Verburg en het televisieprogramma Tros Radar, de slachterij in een kwaad daglicht stelden, helemaal stil.

Alleen kalfsvleesproducent VanDrie Group bleef het bedrijf trouw en liet zijn rosékalveren er nog slachten.

Lees ook:

Friesland Vlees onderhandelt met Danish Crown (3 juli 2008)

Wildeboer: 'Bij Vion zijn het lafbekjes' (27 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Friesland Vlees

Altijd op de hoogte blijven?