Voedingscentrum promoot gezonde WK-snacks

13 augustus 2012 redactie

Bier en voetbal lijken onlosmakelijk aan elkaar verbondenDEN HAAG - Je volstouwen met bier, chips en andere ongezonde snacks tijdens het WK voetbal en vervolgens 3 tot 4 kilo aankomen hoeft niet, vindt het Voedingscentrum. Daarom heeft het gezonde WK-recepten op de site gezet.

Op de website wijst het Voedingscentrum ook nog eens op de Balansdag en presenteert het drie toepasselijke snackgerechten: Argentijnse empanada's, Couscoussalade van de Ivoorkust en spiesen uit Servië & Montenegro.

Deskundigen menen overigens dat de voedingsindustrie dit WK veel kansen heeft laten liggen om mensen aan gezonde snacks te krijgen. Slechts een enkele fabrikant is gekomen met WK-producten die niet tjokvol met calorieën zitten.

Voedingsdeskundigen denken dat de industrie niet dúrft te tornen aan de combinatie voetbal-vet eten. 'Op de een of de andere manier lijkt die combinatie heilig te zijn. Mensen die 's avonds normaal gesproken een wijntje of zelfs een glas melk drinken, grijpen nu meteen naar het bier', aldus een van hen op foodnavigator.com.

Lees ook:
Oranjefans moeten aan de linzensoep
WK kijken met Bratwurst en bierpul

Altijd op de hoogte blijven?