Vleeseter takelt minder snel af

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

KYOTO – Eindelijk weer eens goed nieuws voor de vleeseters. Wie vanaf zijn - pakweg - 45ste minstens om de twee dagen vlees eet, takelt op oudere leeftijd minder snel af.

KYOTO – Eindelijk weer eens goed nieuws voor de vleeseters. Wie vanaf zijn - pakweg - 45ste minstens om de twee dagen vlees eet, takelt op oudere leeftijd minder snel af.


Dit blijkt opnieuw uit een onderzoek, ditmaal in Japan.


Eerder wees een onderzoek van de University of Texas Medical Branch al uit dat vlees eten de spierafbraak bij ouderen vertraagde. Een Canadees onderzoek stelde verder vast dat L-carnitine, een natuurlijk ingrediënt van vlees,  honderdjarigen gespierder en kwieker maakte.


In het Japanse onderzoek, uitgevoerd door de Kyoto's Women University, is nu ook vastgesteld dat mensen die geregeld vlees aten, op latere leeftijd fitter waren dan hun leeftijdgenoten die minder vlees aten.


Ook werd geen verband gevonden tussen vroegtijdige sterfte in relatie tot vlees-, vis- en eierenconsumptie.


Lees ook het weblog: Vega versus Vlees


Lees ook:

Tofu tast geheugen aan (15 augustus 2008)

Stof in vlees maakt 100-jarige kwieker (13 december 2007)

Vlees vertraagt spierafbraak ouderen (10 augustus 2007)


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vlees en gezondheid

Altijd op de hoogte blijven?