Het was weer ouderwets genieten op 10 en 11 oktober tijdens de 28e editie van de VAS. In het authentieke Foodcenter werden de bezoekers getrakteerd op het gevarieerde aanbod van ruim 90 exposanten, verdeeld over een recordaantal van 1.700 m2.
Met als thema ‘Weg met de eenheidsworst’ werd ingespeeld op specialisme, ambacht en duurzaamheid. Op beide dagen werden diverse vakprijzen uitgereikt en trakteerden topchef Julius Jaspers en demoslager Gertjan Kiers de aanwezigen op informatie en inspirerende demonstraties.
Prijswinnaars
Op de VAS werden diverse prijzen uitgereikt, met op maandag de KNS Lekkerste Bal Gehakt waarbij Julius Jaspers de uitreiking verzorgde en op dinsdag de ambachtelijke vakwedstrijden. In totaal werden bij de vakwedstrijden 1.304 producten gekeurd. De diverse winnaars op een rij:
Culinaire Slagerij Wapenaar heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Foto: Wendy Noordzij
- SVO Leerling Kampioen Worstsoorten 2016 Gijs Meenink - Neede
- SVO Leerling Kampioen Traiteur 2016 Robin Owel - Katwijk
- VA-kampioen Nico Runderkamp - Volendam
- Nederlands jongeren kampioen 2016 Carst-Jan van de Wetering - Meppel
- Algemeen Nederlands kampioen 2016 Pepijn Putman - Arnhem
- KNS Lekkerste Bal Gehakt Culinaire slagerij Wapenaar – Vlaardingen
Geslaagde dagen
Beide dagen trokken veel bezoekers. De VAS vond voor de tweede keer plaats in het Foodcenter in Amsterdam. Een bijzondere locatie waarin een echte marktsfeer heerst. Op het beursterrein viel veel te proeven en lieten de bezoekers zich inspireren. De demonstraties op het gebied van varken, rund en traiteur van Julius Jaspers en Gertjan Kiers trokken ook veel bekijks. Bekijk hier de fotoreportages van de eerste en tweede dag.
VAS 2019
De 29e editie van de VAS vindt plaats in 2019.