Van Drie mag Alpuro overnemen

13 augustus 2012 Edwin Rensen

APELDOORN - Kalfsvleesintegratie Van Drie mag concurrent Alpuro overnemen. Dit heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) uitgesproken.

APELDOORN - Kalfsvleesintegratie Van Drie mag concurrent Alpuro overnemen. Dit heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) uitgesproken.

De concurrentiewaakhond meent dat de consument geen nadeel ondervindt van de overname. Wel constateert ze dat op de inkoopmarkt voor kalveren een hele grote machtsconcentratie plaatsvindt. Er wordt echter geen enkele beperkende voorwaarde gesteld aan de overname. Van Drie en Alpuro laten weten dat ze blij zijn met de goedkeuring. De Duitse en Italiaanse mededingingsautoriteiten moeten hun oordeel nog wel uitspreken.

Synergie

De VanDrie Group ziet in uitbreiding van het bedrijf de beste manier om de sterke positie van Nederland op de Europese kalfsvleesmarkt te behouden en mogelijk nog te versterken. Schaalvergroting bij supermarkten en grootverbruikers op de internationale afzetmarkten dwingt aanbieders van kalfsvlees zich te bezinnen op hun positie. 'Door krachten te bundelen kan synergie worden bereikt en dat is in het belang van al degenen die bij de sector zijn betrokken', stelt Van Drie. Gedoeld wordt op onder anderen de medewerkers van de twee bedrijven, de kalverhouders, de toeleveranciers en de melkveehouders. Ook zij hebben voordeel bij een sterke positie van de kalfsvleessector die de melkprijs ondersteunt door het inkopen van nuchtere kalveren en zuivelgrondstoffen, meent Van Drie.

Lees ook:
Zorgen over macht VanDrie Group (9 maart 2010)
Buitenlands oordeel overname Alpuro (12 februari 2010)
'Henny Swinkels heeft meeste invloed' (31 december 2009)
Henny Swinkels: Beter Leven kalfsvlees ook bij Keurslager (21 december 2009)
VanDrie Group neemt Alpuro over (18 november 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de overname VanDrie-Alpuro
Alle berichten over de NBVH
Alle berichten over Beter Leven kalfsvlees

Altijd op de hoogte blijven?