Tóch dioxine na brand Henri van de Bilt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

WEURT - Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een verhoogde hoeveelheid dioxine in het gras gemeten in de omgeving van de brand van vrijdag bij vleesverwerkingsbedrijf Henri van de Bilt in Weurt.

WEURT - Het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een verhoogde hoeveelheid dioxine in het gras gemeten in de omgeving van de brand van vrijdag bij vleesverwerkingsbedrijf Henri van de Bilt in Weurt.

Nieuwe meetgegevens laten een verhoogde hoeveelheid dioxines in het gras zien. Mogelijk is er ook een verhoogde hoeveelheid dioxines aanwezig in fruit en groente dat in de omgeving wordt geteeld. Dioxine is een voor de gezondheid schadelijke stof. Deze stof is alleen schadelijk als deze langdurig wordt ingenomen via voeding. In eerste instantie werd niet verwacht dat er dioxines zouden vrijkomen tijdens de brand. Uit nader onderzoek van het RIVM blijkt dat wel het geval te zijn.

Zie hieronder voor een eerder interview met algemeen directeur Frans Egberts.

 

Lees ook:
Brand Henri van de Bilt onder controle (29 oktober 2010)
Brand in vleeswarenfabriek - film - (29 oktober 2010)
Geen schadelijke stoffen bij brand Weurt (29 oktober 2010)
RIVM meet rookwolken brand vleeswarenfabriek (29 oktober 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over brand

 

Altijd op de hoogte blijven?