SVO start met baangarantie

Karel-de-Leest-IMG-0407

Veel studenten hebben zich bij SVO vakopleiding food en andere opleiders ingeschreven om kok te worden. Vanwege de coronacrisis is er echter veel onzekerheid in de horecasector. Daarom is SVO onlangs gestart met het omscholen van horecamedewerkers richting de foodsector. Aan studenten die voor dit traject kiezen, wordt baangarantie geboden.

Karel de Leest, voorzitter van het College van Bestuur van SVO, spreekt over een win-winsituatie. ‘De versbranche zit te springen om medewerkers, terwijl er in de horeca minder banen beschikbaar komen. Veel mensen werken in de horeca en bij ons staan ook een groot aantal horecastudenten ingeschreven, maar we merken duidelijk dat door coronamaatregelen de onzekerheid toeneemt. Bedrijven lijden verlies, gaan failliet en werknemers worden ontslagen. Daarom bieden wij werknemers en studenten de kans om zich om te laten omscholen richting de versdetailhandel en -industrie. Daarbij kunnen wij hen baangarantie bieden.'

Vierhonderd belangstellenden

SVO heeft de campagne voor deze omscholing 2,5 weken geleden gelanceerd. Inmiddels hebben er al vierhonderd belangstellenden zich gemeld. Daarvan hebben twintig geïnteresseerden een gesprek aangevraagd. ‘Deze cijfers tonen aan dat onze omscholing in behoefte voorziet’, aldus De Leest. ‘Als geïnteresseerden zich bij ons melden, dan worden ze aan één van onze adviseurs gekoppeld. Deze adviseurs, die contact hebben met alle leerbedrijven, gaan een gesprek aan met de kandidaten om te bespreken naar welke sector hun voorkeur uitgaat en hoeveel ervaring diegene heeft. Vervolgens wordt een onderwijsplan opgesteld, of wordt er contact opgenomen met een leerbedrijf, zodat de kandidaat de aanvullende kennis in de praktijk kan opdoen.’

Na de vakantie wordt het omscholingstraject geëvalueerd. ‘De kans is zeker aanwezig dat we het traject verlengen, want we verwachten dat de horeca nog flinke klappen krijgt.’

 
Lees ook
Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

Kickoff Week van de horeca op beursvloer Gastvrij Rotterdam

De kickoff van de Week van de horeca, van 20 tot en 25 september, vindt plaats op de openingsdag van Gastvrij Rotterdam. Op 20 september om 12.00 uur vieren de organisaties de gezamenlijke start op de beursvloer in Rotterdam Ahoy.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

Drankenindustrie geraakt door horecasluiting

Drankenindustrie geraakt door horecasluiting

De horecasluiting vanwege de coronapandemie zorgde ervoor dat de leveringen van de drankenindustrie aan de horeca werden gehalveerd naar 215 miljoen euro. Dit zorgde voor een krimp van 5,1 procent van de totale productie van de drankenindustrie.