Slagerij Van Es heeft lekkerste barbecueworst

attachment-001_food-image-1279783

Slagerij van Es heeft de lekkerste barbecueworst van de Gildeslagers. Gisteren vond de prijsuitreiking plaats tijdens de themadag van het Worstmakersgilde op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.

Na een keuring op uitwendig aanzien en uitwendige kleur, aanzien snijvlak en inwendige kleur, geur en smaak, samenstelling en consistentie vond de jury dat de barbecueworst van de gebroeders Van Es uit Utrecht de beste was. 'Een eerlijk vleesproduct van zuiver varkensvlees, met peper en foelie', vertelde jury-voorzitter Paul van Trigt bij de uitreiking. 'Slagerij van Es doet nooit concessies aan kwaliteit. Een ambachtelijke slager die wars is van liflafjes als maaltijdcomponenten en een neven-assortiment', aldus Van Trigt.

Aan de Amsterdamsestraatweg 85 slaat een 'ouderwets' vleesassortiment het beste aan. In 1927 begon opa van Es op de Amsterdamsestraatweg 85 met een volambachtelijke slagerij. Later, in de jaren zestig, nam zijn zoon Jan van Es het bedrijf over. In de jaren 80 zijn Marcel en Jos van Es, ook in de slagerij gekomen. De slagerij op nummer 85 werd te klein en daarom is in 1989 een slagerij overgenomen op nummer 589.

De lekkerste barbecuemaaltijdsalade werd gemaakt door slager Aad Groenewegen uit Honselersdijk. Een reportage van de themadag van het Worstmakersgilde en de prijsuitreiking van de lekkerste barbecueworst en lekkerste barbecuemaaltijdsalade leest u in de Vleesmagazine van juli.

Lees ook
5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste 23 weken van 2022 minder varkensvlees verwerkt, meldt Varkens.nl. 5 procent minder varkens werden geslacht in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.