Slagerij Meat Story zwaar getroffen door explosie

Explosie Heeswijk

Door de explosie die maandagnacht rond vier uur plaatsvond in de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther en de brand die daardoor ontstond, is ook slagerij Meat Story zwaar beschadigd geraakt. De twee winkels liggen naast elkaar, zo meldt Omroep Brabant.

De slager is zelf te emotioneel om te reageren. Hij kan het allemaal niet bevatten wat hem en zijn collega-ondernemers is overkomen. ‘Toen ik hier aankwam, was het alsof ik in een film zat’, vertelt dochter Mireille Story tegen Omroep Brabant. ‘Dit is ongelooflijk. En dat net in een periode waarin het voor ons moet gebeuren: de kersttijd. Hopelijk kunnen we snel weer open, al is het dan provisorisch en desnoods met één toonbank. Er is zoveel vernield.’ Waarschijnlijk gaat de winkel morgen weer open, zo meldt de slager op Facebook.

Behalve de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther was ook de Biedronka-winkel in Aalsmeer diezelfde nacht het doelwit. De explosie in Aalsmeer vond een uur eerder, rond 03.00 uur, plaats. Er ontstond een grote brand, waarna het pand volledig uitbrandde. Het bovengelegen appartement is onbewoonbaar geworden. Gisteren was het raak bij de Poolse supermarkt in Beverwijk, die in handen is van dezelfde eigenaar als de winkel in Aalsmeer. De politie in Noord-Holland houdt de Poolse winkels extra in de gaten, aldus de NOS.

 
Lees ook
‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...