Slagerij Diepeveen getroffen door brand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slagerij Diepeveen in het Gelderse Herveld is zondagochtend getroffen door een brand. Het woonhuis dat aan de slagerij grenst en de winkel zijn verloren gegaan. De slachterij is nog in tact. ‘We gaan de komende dagen alles op alles zetten om de boel weer open te krijgen. Donderdag gaan we weer in bedrijf’, zeggen de eigenaren, broers Jan en Kees Diepeveen tegen de Gelderlander.

De brand bij slagerij Diepeveen is zondagochtend hoogstwaarschijnlijk in de rieten kap ontstaan. Die kap is ingestort op de winkel en het woonhuis.

Naastliggende panden gered

‘Het woonhuis en de winkelruimte stonden in brand. Omdat we de naastgelegen panden, de slachterij en een aangebouwd woonhuis wilden beschermen, is er opgeschaald. Om die andere panden te redden en om extra water aan te voeren. En het heeft gewerkt, het hoofdgebouw is verloren, maar we hebben de naastliggende panden kunnen redden’, zegt woordvoerder Marco Misset van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden tegen de Gelderlander.

Slachtvee gered

Bij het uitbreken van de brand was er nog levend (slacht)vee in het bedrijf aanwezig, maar die dieren zijn door de brandweer allemaal gered. 'We hebben de deuren open gezet en alle dieren naar buiten gejaagd. Geen idee hoeveel het er zijn, we hebben onder die omstandigheden natuurlijk geen tijd om te tellen, maar alle dieren zijn buiten', aldus Misset.

[intermezzo:1]
Lees ook
‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...