PARIJS - De consument zal de komende jaren bijna geen vers vlees meer in de schappen vinden. Althans als je de trend op voedingsmiddelenbeurs SIAL mag geloven.
PARIJS - De consument zal de komende jaren bijna geen vers vlees meer in de schappen vinden. Althans als je de trend op voedingsmiddelenbeurs SIAL mag geloven.
De beurs in Parijs staat meer dan ooit in het teken van convenience. De consument hoeft straks niets meer te doen, alleen nog maar leren hoe de magnetron te bedienen, of een verpakking open te maken.
Vlees was op de SIAL voornamelijk nog compleet bereid in zakjes, potjes, pakjes en schaaltjes te vinden...
Een fotoverslag:
De magnetronburger van Sadia
De magnetronburger van Tillman's
De magnetronburger van Quisit (Vion). Extra groot nog wel...
De magnetronsteak van Jean Rozé
Zelfs tapas voor in de magnetron...
...Of een pizza uit de magnetron...
...magnetronkippenpootjes...
...of rijst en vlees uit de magnetron
In potjes
In potjes werden ook de nodige vlees(waren) gepresenteerd. Alles om het gemak van de consument te dienen.
Foto's:
Zelfs de delicatesse foie gras is al helemaal geprepareerd
...compleet met gourmet-lepels en saus...
...Of drie varianten in één verpakking...
...of compleet met fruitdressing...
Vleesspread voor op de sandwich
Terrine...letterlijk: vleespot
Hammen, droge worsten
De Italianen lieten de potjes en pakjes achterwege en profileerden zich het meeste met hun hammen en droge worsten.
Foto's:
Stellage van worst
De stand van een Italiaanse vleeswarenproducent
Vleesproducent Beretta trok veel bekijks met deze Ferrari
En vleesbedrijf Tönnies richt het oog op de Aziatische beursbezoekers
(Foto's: Caroline van der Plas)
Lees ook:
Weinig productinnovatie op Sial, de leukste op een rij (23 oktober 2006)
NL-vlees verdwijnt naar achtergrond op Sial (23 oktober 2006)