Reportage over zelfslachtende slager van Omroep Brabant

Zelfslachtende slager Omroep Brabant_screenshot

Screenshot Reportage Omroep Brabant

Er zijn niet zoveel zelfslachtende slagers meer. Maar Omroep Brabant signaleert een opleving. Dit komt mede door boeren die in hun boerderijwinkel ook het vlees van hun eigen vee verkopen. 

In de onderstaande reportage spreekt Omroep Brabant met Gerard van den Heuvel uit Werkendam van slagerij Van den Heuvel. Deze slager slacht twee keer per week, voornamelijk in opdracht van plaatselijke boeren. “Wij ontzorgen ook, zoals dat heet. Wij gaan de koe of het varken ophalen en leveren kant-en-klaar vleespakketten terug, die de boer weer in zijn boerderijwinkel kan verkopen."

Dossiers
Lees ook
Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Nederlandse consument at minder vlees in 2020

Consumenten aten tijdens coronajaar 2020 minder vlees. Het vleesverbruik daalde met 1,9 kilo per persoon. De vermoedelijke oorzaak is de sluiting van de horeca. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.