Reportage over zelfslachtende slager van Omroep Brabant
Er zijn niet zoveel zelfslachtende slagers meer. Maar Omroep Brabant signaleert een opleving. Dit komt mede door boeren die in hun boerderijwinkel ook het vlees van hun eigen vee verkopen.
In de onderstaande reportage spreekt Omroep Brabant met Gerard van den Heuvel uit Werkendam van slagerij Van den Heuvel. Deze slager slacht twee keer per week, voornamelijk in opdracht van plaatselijke boeren. “Wij ontzorgen ook, zoals dat heet. Wij gaan de koe of het varken ophalen en leveren kant-en-klaar vleespakketten terug, die de boer weer in zijn boerderijwinkel kan verkopen."
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Minister Van der Wal bezoekt Nederland Vleesland op Grüne Woche
In Berlijn startte op 20 januari de vakbeurs Grüne Woche. Minister Christianne van der Wal-Zeggelink van Stikstof bezocht hier de stand van Nederland Vleesland. Voorzitters van de deelnemende partijen praatten de minister bij over dit initiatief.
Minder EU-subsidie voor promotie vlees in 2022
Europa gaf in 2022 minder subsidie aan vleesreclames. Europese Commissie minderde de steun voor de promotie van vlees met zo’n 14 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht.
Vleessector reageert op verbod vleesreclame bij bushaltes in Noord-Holland
Geen reclame voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer bij bushokjes in Noord-Holland. Dat is besloten door de Provinciale Staten van Noord-Holland. Organisaties uit de vleessector zijn het niet eens met dit verbod. Nederland Vleesland en LTO Noord vinden dit geen zaak voor regionale politici en wijzen op de gezonde eigenschappen van vlees en de...